Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Maatschappelijke stage leerlingen Visser t Hooft bij Kattuk.nl en ’t Hok

Blog

Maatschappelijke stage leerlingen Visser t Hooft bij Kattuk.nl en ’t Hok

De uitvoering van de maatschappelijke stage op de middelbare school is geen verplichting meer, maar wel een hele mooie kans om jongeren kennis te laten maken met het doen van vrijwilligerswerk.

Visser ’t Hooft heeft ervoor gekozen om met klas 1 en 2 een groepsstage te doen.Dat houdt in dat zij met een hele klas tegelijk een paar uur aan de slag gaan als vrijwilligers.

– Zij helpen bij een bingo-ochtend in de Vlietstede,
– geven jongerencentrum ’t Hok een schilderbeurt en
– helpen Kattuk.nl verhuizen en inrichten.

Sociaal werker Jeroen Lubbers: ‘Ik vind de maatschappelijke stage een mooie kans om met de jongeren wat nuttigs te doen, en hen tegelijk kennis te laten maken met ’t Hok.’ Na de groepsstages in klas 1 en 2 zijn de leerlingen goed voorbereid, en kunnen in de 3e klas zelfstandig als vrijwilliger aan de slag.

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Katwijk heeft de organisatie van deze stagedagen op zich genomen.
Een van de opdrachten van VIP is scholen te ondersteunen in de uitvoering van de maatschappelijke stage. VIP Katwijk kan groepsstages organiseren, maar beheert ook een stagebank waarin individuele stages staan en kan helpen bij het zoeken en vinden van een leuke stageplaats.

VIP Katwijk is onderdeel van Welzijnskwartier en gevestigd aan Hofstraat 13d in Rijnsburg. Telefonisch is VIP Katwijk bereikbaar op 071-7600310. mail : info@vipkatwijk.nl

Persbericht VIP

 

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Laat een reactie achter

X