Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /LVC = Gebr. De Nobel: nieuwe naam en huisstijl voor Leids poppodium

Blog

LVC = Gebr. De Nobel: nieuwe naam en huisstijl voor Leids poppodium

NobelPoppodium LVC is gesloten. De organisatie maakt zich op voor de verhuizing naar nieuwbouw. Met als werktitel ‘de Nobel’ is het afgelopen jaar begonnen aan de bouw. De locatie aan de Marktsteeg staat in bekend als de plek waar de Leidse gebroeders de Nobel samen hun familiebedrijf runden en sinds jaar en dag papier, lompen en metalen verwerkten. De gebroeders de Nobel waren ondernemend en ambitieus.

Het uitgangspunt voor de nieuwe naam van het Leidse poppodium is op deze werkwijze en uitstraling gebaseerd. De titel “Gebr. De Nobel” is onderscheidend ten opzichte van andere Nederlandse poppodia. De combinatie tussen de historische & volkse waarde, oud-industriële uitstraling – o.a. geïnspireerd door oude pompstations en fabriekspanden uit de jaren ’50 –  en moderne invloeden wordt hierin letterlijk verwerkt.

Gebr. De Nobel heeft een open karakter. Het biedt letterlijk een open deur voor bezoekers, artiesten en medewerkers.  Gebr. de Nobel is de nieuwe thuishaven van popliefhebbers in de stad, maar ook van artiesten en medewerkers/vrijwilligers. Met de insteek van een familiebedrijf moeten alle muziekfanaten worden aangetrokken tot het bezoeken van het nieuwe poppodium van Leiden. Gebr. De Nobel is professioneel en biedt alle benodigde faciliteiten maar heeft een warme sfeer. De focus ligt hierbij meer op muziek, samenwerking en talentontwikkeling.

 

De kenmerkende pui van het gebouw aan de Marktsteeg blijft intact vanwege de historische waarde. Wethouder Jan-Jaap de Haan gaf het oude uithangbord dat werd gevonden in de fabriek aan exploitant  LVC. Dit vormt de basis voor de nieuwe huisstijl. Het karakter van de Marktsteeg is door huisontwerper Thijs (Studio Ruwe Data) verpakt in de typografie (vertaald van het oude bord naar een digitale vorm) en in de kleurkeuze. Daarbij is rekening gehouden met de opzet van de architect zodat interieur en huisstijl nauw op elkaar aansluiten.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comment: 1

  • fatmike

    Beantwoorden 06/02/201416:30

    het belangrijkste detail mis ik… zijn de oude LVC muntjes nog geldig? ik heb nog een handje of wat in een laadje

Laat een reactie achter

X