Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Lokale bibliotheekpas wordt Nationale Bibliotheekpas: voor duizend-en-één bibliotheken!

Blog

Lokale bibliotheekpas wordt Nationale Bibliotheekpas: voor duizend-en-één bibliotheken!

Leden van de bibliotheek hebben vanaf vandaag toegang tot vrijwel alle bibliotheken in Nederland. Dat betekent dat naast de eigen bibliotheek zo’n duizend andere vestigingen in beeld zijn. Inspelend op de trend waarbij mensen steeds meer lenen en delen, zetten de gezamenlijke bibliotheken in Nederland dit nieuwe concept in de markt.

Iedereen die lid is van een lokale bibliotheek heeft niet alleen gratis toegang tot elke andere bibliotheek, maar mag daar ook lenen. Zonder extra kosten, zonder gedoe. Met je eigen pas kun je bij wijze van spreken het hele land door. Interessant voor vakantiegangers in eigen land, en bijvoorbeeld voor mensen die werken, winkelen of studeren buiten hun woonplaats. Om het extra makkelijk te maken, kunnen zij hun boeken ook inleveren bij hun eigen bibliotheek.

Ontmoeting
Wie denkt aan de bibliotheek als saai, is er lang niet geweest. Bibliotheken van nu zijn lokale ontmoetingsplekken. De bibliotheek van nu nodigt iedereen uit om een krant of tijdschrift te komen lezen, een lezing of cursus bij te wonen, en natuurlijk om boeken en andere materialen te lenen. Veel bibliotheken richten hun ruimte in om tegemoet te komen aan andere soorten wensen. Bijvoorbeeld voor studenten of zzp’ers met gratis wifi en multifunctionele werkplekken. En vaak is er plek om elkaar te ontmoeten, is er koffie, en zijn er tentoonstellingen.

Digitaal aanbod
Door de introductie van de Nationale Bibliotheekpas (overigens is dat gewoon je eigen bibliotheekpas), verwachten de bibliotheken van Nederland een nieuw en ander publiek te interesseren voor een (nog steeds vaak zeer voordelig) lidmaatschap. Bovendien geeft de pas toegang tot de grote collectie e-books die men 24/7 via de website kan lenen. Met deze combinatie van zowel alle fysieke vestigingen in Nederland als een groot digitaal aanbod, zet de bibliotheek zichzelf krachtig neer, en biedt de branche een goed toekomstperspectief.

Wie beschikt over een lokale bibliotheekpas heeft nu dus ook een Nationale Bibliotheekpas in bezit en kan gebruikmaken van alle diensten van Bibliotheek Katwijk, en daarnaast lenen in andere bibliotheken. Omgekeerd kunnen uiteraard leden van andere bibliotheken met hun Nationale Bibliotheekpas in onze bibliotheek terecht.

 banner-bibliotheekpas-400x600-1

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X