Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Lof voor organisatoren buitensportactiviteiten in Katwijk

Blog

Lof voor organisatoren buitensportactiviteiten in Katwijk

De afgelopen 2 weken zijn sportverenigingen in de hele gemeente druk bezig geweest met het opstarten van buitensportactiviteiten voor de jeugd. “En met succes!”, vertelt wethouder sport Adger van Helden. “Ik ben heel erg trots op onze sportverenigingen en de vrijwilligers en sportcoaches van het Welzijnskwartier. Zij hebben ervoor gezorgd dat de organisatie van sport voor leden én niet-leden zo goed is verlopen.”

Sinds woensdag 29 april mag de jeugd weer begeleid buiten sporten. Voor jongeren van 13 tot 18 jaar geldt daarbij, dat zij tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden. Het opstarten van sportactiviteiten binnen de richtlijnen van het RIVM is een hele klus, maar al snel hadden verenigingen protocollen opgesteld en waren zij klaar om open te gaan. Ook het Welzijnskwartier ging gelijk van start met het organiseren van activiteiten voor kinderen die niet bij  een sportvereniging zitten. Van Helden: “Sporten is ontzettend belangrijk. Het is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid, maar het zorgt ook dat je je goed voelt. Dat is in deze tijd van corona erg belangrijk. Het is daarom goed om te zien dat organisatoren, vrijwilligers, sportcoaches en begeleiders met veel enthousiasme weer samen aan de slag zijn gegaan om sporten voor de jeugd mogelijk te maken.”

Slim sporten
En niet alleen de sportverenigingen en het Welzijnskwartier hebben het uitstekend gedaan. Kinderen en ouders hebben ook hun beste beentje voorgezet en zich heel goed aan de richtlijnen gehouden. Dit is belangrijk, omdat vanaf maandag 11 mei nog meer buitensportactiviteiten worden verwacht. Dit keer ook voor volwassenen. “Ik heb vertrouwen dat ook dit goed zal verlopen. Door slim te sporten en de regels van het Kabinet en het RIVM te volgen kunnen we bewegen straks voor iedereen in de gemeente weer mogelijk maken”, aldus van Helden.

Sportscholen
Waar anderen afgelopen woensdag 6 mei blij werden verrast door de aangekondigde versoepeling, was de teleurstelling groot voor onder andere de sportscholen. Zij moeten misschien wel tot 1 september dicht blijven en de ruimte om buiten te sporten is beperkt. Wethouder economie Jacco Knape: “Een aantal sportscholen hebben zich bij de gemeente gemeld. Samen kijken we wat voor hen op korte termijn misschien wel mogelijk is binnen de landelijke maatregelen”.

Meer info
Meer informatie voor sportverenigingen in coronatijd vindt u op www.katwijk.nl/verenigingen.

Persbericht Gemeente Katwijk

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X