Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Scholieren ontmoeten schrijver Abdelkader Benali in De Schuit

Blog

Scholieren ontmoeten schrijver Abdelkader Benali in De Schuit

Gisteren bezocht de schrijver Abdelkader Benali jongerencentrum De Schuit. Kattuk.nl stagiaire Irinca was erbij. Hieronder haar verslag en foto’s…..

Afgelopen woensdag, 19 november, verzamelen leerlingen uit de VWO-klassen van het Andreas College locatie Pieter Groen zich in jongerencentrum De Schuit. Om kwart voor drie stroomt het centrum aan de Voorstraat in Katwijk al aardig vol en ook voorbijgangers kijken nieuwsgierig naar de drukte op de woensdagmiddag. 

IMG_6342Deze woensdag staat De Schuit geheel in het teken van literatuur. De combinatiefunctie Cultuur van Welzijnskwartier, de Bibliotheek Katwijk en het Andreascollege hebben de handen ineengeslagen om een mooi literair programma neer te zetten, als onderdeel van het CKV-jaarprogramma. Voor deze speciale gelegenheid is de hulp van Libris Literatuurprijs winnaar Abdelkader Benali ingeroepen. Abdelkader won deze prijs in 2003 met zijn boek ‘De Langverwachte’ en komt vandaag praten en discussiëren over literatuur.

Als alle leerlingen plaats hebben genomen, komt na een korte introductie Abelkader op het podium. Vanaf het eerste moment weet hij de VWO-klassen geboeid te houden met zijn verhalen over literatuur en, niet te vergeten, zijn ervaringen als schrijver.IMG_6355

Tijdens de lezing is er ook plaats voor vragen en dit wordt op een leuke en creatieve manier gedaan. De leerlingen hebben voorafgaand aan de lezing een blaadje (met nummer) in moeten vullen, met daarop de openingsregel van hun eigen roman. Op de kitscherige tafel op het podium, waar Abdelkader de jeugd amuseert, staat een rad met bingoballen. Elke keer als er een nummertje uit het rad valt, mag degene die dit nummertje op zijn blaadje heeft staan, de zin van zijn of haar roman voorlezen. Ook mag er een vraag gesteld worden aan Abelkader, die met veel plezier en enthousiasme ingaat op alle vragen.  

Zijn persoonlijke kijk en toelichtend verhaal op zijn boek ‘Bad Boy’ grijpt veel jongeren aan, voornamelijk de jongens. Aan het einde van de lezing krijgt de leerling met de beste openingszin een gesigneerd boek en verlaten de 100 leerlingen de zaal. Abelkader heeft een korte pauze en na vijftien minuten dient de volgende groep zich alweer aan, dit keer een grote club van honderdtwintig man!IMG_6377

Na afloop kijken alle scholieren, de vrijwilligers van De Schuit, de organisatie en Abelkader Benali terug op een succesvolle middag. Ook Kattuk.nl is van mening: dit is voor herhaling vatbaar!

 Door: Irinca

 

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X