Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/lhbti /LHBTI jongeren zoeken versterking

Blog

LHBTI jongeren zoeken versterking

De Katwijkse LHBTI-groep zoekt versterking d.m.v. het zoeken naar crewleden om een belangenorganisatie op te richten.

Crewleden gezocht

Bij jongerenwebsite Kattuk.nl is sinds enige tijd een groep jonge LHBTI-ers en ‘allys’ actief om homo-acceptatie in Katwijk bevorderen.

Het team is hard bezig met het bedenken van content, activiteiten, acties en veel meer. Maar dit kunnen zij niet alleen, vooral niet met de grootse plannen die zij hebben voor de toekomst. Hiervoor zoeken zij crewleden die hun team komen versterken.

Zo wordt er gezocht naar graphic designers, redactieleden, fotografen, ‘social butterflies’ en activisten ;). In het vooruitzicht is er natuurlijk nog meer nodig zoals evenementen, economen en communicatieknobbels. Het belangrijkste waar jij aan moet voldoen is dat je 16 plus, lhbti-er, sterke ‘ally’ en creatief bent!

Weet wel dat er geen vergoeding vast zit aan het aanmelden, helpen en adviseren. We doen alles vrijwillig vanuit een gezamenlijk belang.

Wil jij je graag aansluiten bij het LHBTI-team meld je dan via lhbti@kattuk.nl! Na het aanmelden neemt het team zo snel mogelijk contact met je op.

Oprichten Katwijkse LHBTI belangenorganisatie
Momenteel bestaat de Katwijkse LHBTI-groep voornamelijk uit jongeren en jongvolwassenen. Ze willen graag hulp en steun ontvangen van oudere Katwijkse LHBTI-ers om gezamenlijk een Katwijkse LHBTI belangenorganisatie op te richten. Een organisatie van, voor en door LHBTI-ers die de krachten bundelen om invloed uit te oefenen op het beleid van de gemeente en de LHBT acceptatie in Katwijk te bevorderen.

Ben jij geïnteresseerd en wil je graag meedenken en doen stuur dan mail naar lhbti@kattuk.nl.

Geschreven door: Redactie

Comments: 6

 • Martijn van der Bent

  Beantwoorden 08/02/202113:18

  Kijk af en toe op kattuk.nl maar het lijkt wel het enige doelen van Kattuk.nl is om de LBGT agenda door te dringen en het “intelligente” coronabeleid na te roeptoeteren.

  Zijn er ook interessante artikelen redactie?

  Vriendelijke groet,
  Martijn van der Bent

  • Arno

   Beantwoorden 08/02/202114:06

   Je ziet wat je wilt zien. Meer dan genoeg andere content op de site.

   Nu bv over sneeuw en winterpret! En op ons muziekplatform http://www.kattuk.fm gaat het alleen maar over muziek, muziek en nog meer muziek.

   Maar goed.. Je vindt blijkbaar wat van het coronabeleid en de LHBTI agenda?
   Verklaar je nader. Wellicht levert het een interessante discussie op.

 • Martijn van der Bent

  Beantwoorden 09/02/202113:37

  Hoi Arno,

  Leuk dat je reageert. Ik hoop dat het interessant is. Mensen met mijn mening moeten ook een beetje uit de kast komen. Dat betreft is het voor jullie ook niet leuk. Helaas lijkt het maatschappelijk draagvlak wel een stuk kleiner geworden. Maar goed dat is dat is de bedoeling van jou en gelijkgezinden ook, denk ik.

  Ik ben overigens hartstikke content met de stukken over het sneeuwpret. Dat betreft, super!
  Betreft de corona, daarover zijn veel meer capabelere mensen op internet over te vinden, overigens over LBGT kwesties ook. Maar goed, je moet het nu maar met mij doen denk ik. Ik hoop dat ik je niet teleurstel. Ik ben niet de grootste intellect, maar ik doe mijn best ok.

  Mijn punt van kritiek is namelijk dat het voor kattuk.nl wel één van de grotere speerpunten/core business lijkt te zijn om de LBGT agenda hier op de kaart te zetten. Heb ik dat goed aangevoeld? Ik vond het namelijk best wel leuk om op kattuk.nl te kijken of en toe in het verleden maar lijkt het meer een politieke plek te zijn. Dat vind ik gewoon jammer. Helemaal omdat dit op jeugd gericht is. Ik vind het nu meer een plek van indoctrinatie van links radicale ideeën (laatst ook BLM stukken…)

  Zoals jij goed aangevoeld heb, ben ik meer van de minder populaire visie namelijk dat en man en vrouw de norm zou moeten zijn. Mag ik deze visie nog hebben naar jouw mening en zou ik dit nog mogen uitdragen jouws inziens?

  • Arno

   Beantwoorden 10/02/202111:22

   Hey Martijn,

   Bedankt voor je reactie. Korte uitleg: Kattuk.nl werkt van, voor en door jongeren. We geven o.a. informatie (zo ook vwb corona) en we proberen een platform te zijn voor jongeren die zich niet (genoeg) gehoord voelen. Hiervoor krijgen we ook subsidie van de gemeente Katwijk. In de redactie zijn ook LHBTI-jongeren als vrijwilliger actief. Uit recent onderzoek is gebleken dat de homo-acceptatie onder jongeren in Katwijk aanzienlijk lager is dan in de rest van Nederland, vandaar dat we dit samen met deze jongeren vanuit Kattuk.nl onder de aandacht willen brengen en ze gaan helpen zich te organiseren. Dit is overigens ook een wens van de gemeente Katwijk die tot uitdrukking komt in de MAG opdrachten.

   Kattuk.nl is van, voor en door jongeren. Als jongeren een blog oid insturen wordt deze geplaatst, ongeacht het onderwerp en/of politieke kleur. Mits het maar voldoet aan redactiestatuut. Ook als jongeren activiteiten missen in het aanbod in Katwijk proberen we te helpen. Zo is in het verleden ook de interkerkelijk groep Unite vanuit kattuk.nl gestart om interkerkelijke activiteiten te organiseren voor christelijke jongeren van alle gezindten. Heeft weinig met linkse indoctrinatie te maken verder, simpelweg het volgen van ons principe van, voor en door Katwijkse jongeren.

   Ook minder populaire visies zijn van harte welkom op Kattuk.nl, alleen maar goed voor de discussie. Het zou daarom ook mooi zijn als je jouw visie in een column of blog in zou willen sturen voor plaatsing op de site. Zoals gezegd Kattuk.nl is van, voor en door ALLE Katwijkse jongeren en daar hoor jij natuurlijk ook bij!

   Ben benieuwd naar je reactie!

   • Martijn van der Bent

    Beantwoorden 11/02/202121:37

    Hoi Arno,

    Eerlijk gezegd sta ik versteld dat jullie hiervoor ruimte bieden. Wil daar ook zeker dankbaar gebruik van maken. Moet wel even goed bedenken hoe dit aan te vliegen want ons wereldbeeld kan waarschijnlijk bijna niet verder uit elkaar dan dat het is, dus spraakverwarring en onbegrip zal vermoedelijk snel kunnen gebeuren.
    Ik zal mij ook even moeten inlezen m.b.t. het rapport dat je benoemd met de MAG opdrachten. Had het volgens mij wel gezien maar niet goed genoeg bestudeerd. Dus excuus als het even duurt.

    Op de verschillen platformen van ideeën is het ook momenteel totale oorlogvoering. Is niet perse erg, soms wel een beetje onnodig. Maar goed, passie is er in ieder geval.
    Kan ik overigens het redactiestatuut ergens raadplegen? Als hier bijvoorbeeld een verbod op beledigen is opgenomen, kan dat een hindernis zijn want we hebben niet dezelfde waarden en spreken, soort van, niet dezelfde taal.
    Jordan Peterson zei het heel mooi, zoiets als: “wanneer ik mij mond open, riskeer ik al om iemand te beledigen”. Op de marktplaats van ideeën moet het mogelijk zijn om iemand te beledigen, anders kan er niet daadwerkelijk dialoog zijn. Uiteraard moet er geen sprake zijn onnodig beledigen. Ik ga mijn best in ieder geval.

    Overigens ben ik ook echt geen hoogvlieger. Door met het morele vingertje te wijzen zijn weinig mensen, inclusief ikzelf, mee geholpen. Dat is in ieder geval niet mijn insteek.

    Nogmaals ik ben super blij en laat nog van mij horen.

    Groet, Martijn

    • Arno

     Beantwoorden 17/02/202111:16

     Hey Martijn,

     Ben benieuwd naar je inbreng. Bij Kattuk.nl hebben we de vrijheid van meningsuiting heel hoog staan. Wel een paar regels: verspreiding van beledigende, racistische discriminerende, bedreigende en pornografische uitingen, dan wel extreem politieke denkbeelden zijn niet toegestaan (misdrijven en wetsovertredingen, schending van privacy, e.d.). Eigenlijk de standaardregels voor websites en kranten.

     Vwb beledigen ben ik met je eens dat veel mensen hier snel last van hebben, maar zolang het geen persoonlijke aanvallen betreft kan je behoorlijk ver gaan op Kattuk.nl. Zolang het maar beargumenteerd wordt en het geen ongefundeerde roeptoeterij is. Uiteindelijke beslissing bij conflicten hierover ligt bij het bestuur van Kattuk.nl, bestaande uit 7 jongeren.

     Meer hierover hier: https://kattuk.nl/disclaimer/

     Meer over Kattuk.nl hier: https://kattuk.nl/over-kattuknl

Laat een reactie achter

X