Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Lezing van spoken word artiest Babs Gons in de bibliotheek

Blog

Lezing van spoken word artiest Babs Gons in de bibliotheek

Woensdag 1 februari @ Hoofdbibliotheek

Gevierd schrijver en performer Babs Gons komt in het kader van de Poëzieweek naar de Hoofdbibliotheek in Katwijk. Zij is één van de voortrekkers van de spoken word in Nederland, een kunstvorm waarbij poëzie of proza centraal staat en de nadruk op de voordracht ligt. In haar lezing vertelt ze over het genre en haar eigen ontwikkeling, zal ze voordragen uit eigen werk en er is een signeersessie.

In haar lezing zal Babs Gons zich richten op de ontwikkeling van het genre en haar eigen ontwikkeling: hoe zij in de spoken word terecht is gekomen, wat haar inspiratiebronnen zijn en hoe haar teksten tot stand zijn gekomen. Een aantal van deze teksten zullen door haar voorgedragen worden. Naast diverse optredens in binnen – en buitenland heeft Babs Gons in 2021 haar debuutbundel ‘Doe het toch maar’ uitgebracht. Er is genoeg ruimte om vragen te stellen en er zal een signeersessie plaatsvinden.

Spoken word als urgente performance

Spoken word is urgent, direct en belangrijk. Spoken word artiesten zoals Babs Gons deinzen niet terug voor pijnlijke confrontaties en thematiek. Zo richt Babs Gons zich in haar werk veelal op thema’s als diversiteit, empowerment en de relatie tussen mensen.

Het genre van het gesproken woord bestaat al eeuwen, lang voordat het papier bestond. Maar spoken word zoals we het nu kennen is een performance of voordracht waarbij ritme, tempo, mimiek, beweging, intonatie en vaak ook interactie met het publiek, muziek, soundscapes en beeld net zo belangrijk zijn als de woorden.

De Poëzieweek

De Poëzieweek is het grootste poëziefeest van de Lage Landen en wordt in 2023 voor de elfde keer gevierd. Elk jaar staat in het teken van een nieuw thema. Voor 2023 is dat thema ‘Vriendschap’.

Mis het niet

Op woensdag 1 februari om 20.00 uur zal de lezing van Babs Gons plaatsvinden in de Hoofdbibliotheek. Daarnaast wordt er voorgedragen uit eigen werk en is het mogelijk om werk te laten signeren. Een kaartje kost €6.50 voor leden en €8.50 voor niet – leden. Kaarten zijn te verkrijgen via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X