Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Lezing door Alex Boogers in de bibliotheek

Blog

Lezing door Alex Boogers in de bibliotheek

Donderdag 8 september, in het kader van de Week van Lezen en Schrijven

Auteur Alex Boogers komt in het kader van de Week van Lezen en Schrijven op donderdag 8 september naar de Bibliotheek in Katwijk om een lezing te geven rond het thema ongelijke kansen, een thema waar veel mensen zich in kunnen herkennen.

Alex Boogers

Ook Alex Boogers heeft persoonlijke ervaringen rondom het thema ongelijkheid. “Als kind uit een laaggeletterd milieu, heb ik mij moeten verzetten tegen de hogere sociale klasse en moeten vechten tegen vooroordelen. Daarin heb ik mijn portie ongelijkheid mogen ervaren. Ik heb getijgerd, geploeterd, geworsteld en mijzelf omhoog geknokt, dwars door alles heen. Voor mij was er geen andere weg.” Tijdens de lezing krijg je meer te horen over Boogers achtergrond en is er ruimte voor gesprek. Ook zal zijn nieuwste boek ‘De zonen van Bruce Lee’ aan bod komen en is het mogelijk om met een gesigneerd boek naar huis te gaan.

Week van Lezen en Schrijven

Tijdens de Week van Lezen en schrijven wordt er aandacht gevraagd voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden, die in de huidige maatschappij steeds belangrijker worden. De Week van Lezen en Schrijven is een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven, die zich inzet voor iedereen die moeite heeft met deze vaardigheden.

DigiTaalhuis

Kent u iemand die moeite heeft met lezen, schrijven of andere (digitale) vaardigheden? Dan is het digiTaalhuis een goede plek om te starten. Laaggeletterdheid kan een grote impact hebben: mensen kunnen niet meer meedoen, vinden moeilijker een baan of hebben geen grip op hun geldzaken. Bij het digiTaalhuis in de bibliotheekvestiging Hoornes/Rijnsoever kun je gratis naar onze spreekuren of meedoen aan diverse taalactiviteiten.

Erbij zijn?

Zin om naar deze bijzondere en belangrijke lezing te komen? Dat kan op donderdag 8 september om 20.00 uur in de vestiging Hoornes/Rijnsoever. Toegangskaarten zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs € 4,- voor leden en € 6,- voor niet-leden, inclusief consumptie.

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X