Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Lesbrief over de oorlog voor basisscholen

Blog

Lesbrief over de oorlog voor basisscholen

Canon van Katwijk en Welzijnskwartier lanceren ‘Oorlogssporen’

Op 5 mei 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetting. Met de Lesbrief Oorlogssporen van het Canon van Katwijk en Welzijnskwartier maken basisschoolleerlingen kennis met wat er gebeurde in Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg. En wat je daar vandaag nog van ziet.

Via de lesbrief Oorlogssporen leert de bovenbouw van het Primair Onderwijs meer over de ingrijpende oorlogsgeschiedenis van de drie dorpskernen. Denk aan de aanleg van de Atlantikwall en de grote gevolgen hiervan voor Katwijk. De bijna complete verwoesting van Valkenburg in de eerste vijf oorlogsdagen. En het zeer actieve verzet in Rijnsburg. Leerlingen ontdekken aan de hand van verhalen van leeftijdsgenoten uit die tijd wat er gebeurde. Ook neemt Oorlogssporen de leerlingen mee langs de sporen die tot op de dag van vandaag te vinden zijn. De geschiedenis ligt letterlijk op straat.

De lesbrief bevat informatie, lessuggesties, opdrachten en speurtochten. Ook is er veel historisch beeldmateriaal opgenomen: hoe zagen de dorpskernen er toen uit? Wat herken je nog? De lesbrief is vanaf 2 april gratis te downloaden op www.canonvankatwijk.nl/onderwijs. Meer info via ClaireVerhulst@welzijnskwartier.nl

Deze lesbrief kwam tot stand met medewerking van Welzijnskwartier en Karen de Moor van Kunstgebouw Rijswijk, Jan Pieter Tensen van het projectteam Canon van Katwijk, Heleen Oudshoorn van de Oranjeschool en Carla Westerbeek van CBS De Duinroos.

Persbericht Welzijnskwartier

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X