Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Leerlingen Wellant tonen inzet tijdens Maatschappelijke Stage bij Kattuk.nl

Blog

Leerlingen Wellant tonen inzet tijdens Maatschappelijke Stage bij Kattuk.nl

We vonden het bij Kattuk.nl en De Schuit heel erg leuk en nu we dit weten gaan we er vaker heen”.

Drukke bende bij Kattuk.nl in De Schuit vanmiddag. Zo’n 20 leerlingen uit het 1e en 2e jaar van het Wellant College Rijnsburg hebben hier hun Maatschappelijke groepsstage gevolgd en kennisgemaakt met het vrijwilligerswerk bij Kattuk.nl. Na een korte uitleg door Arno over Kattuk.nl, De Schuit en het jongerenwerk van Welzijnskwartier gingen ze snel aan de slag.

De leerlingen hebben in kleine groepjes meegedacht over de ‘Toekomst van Katwijk’. Aan de hand van een vragenlijst hebben ze hun mening gegeven over het aanbod enDSC_0032 imago van jongerencentra en wat ze willen dat er voor jongeren te doen is in Katwijk. Daarna zijn ze hierover met elkaar in gesprek gegaan. Vooral gamen vinden veel van de leerlingen erg leuk en er moet een Katwijkse game-competitie komen waar je leuke prijzen mee kan winnen. Ook vinden ze dat de jongerencentra vaker overdag open moeten zijn, zodat ze lekker kunnen chillen met vrienden.

Op feesten voor tieners moeten niet alleen DJ’s komen maar ook Youtubers zoals StukTV, Enzo Knol en Famke Louise. Verder willen ze erg graag een keer Joost en Donnie op een feest zien en zouden ze het leuk vinden als hun schoolfeest ook een keer in De Schuit mag worden gehouden. Het liefst dan met een optreden van Mick Spek erbij. Op de vraag wat ze nog meer missen in Katwijk was het antwoord heel duidelijk: we willen een MacDonalds!!

Vanavond is er Huntingtondisco in de tienerruimte van De Schuit en de leerlingen hebben geholpen de ruimte leuk aan te kleden met slingers en ballonnen. Ze hebben de DJ-booth neergezet, een dansvloer gemaakt, alle apparatuur aangesloten en getest en gezellige lichtjes en doeken opgehangen. Super goed gedaan!! De disco is nu DSC_0119helemaal klaar voor vanavond.

Natuurlijk hebben ze ook geholpen met de normale klussen zoals opruimen en schoonmaken. De leerlingen hebben heel goed hun best gedaan en we waren supersnel alweer klaar met alle klussen. Na het uitzoeken van de foto’s en het maken van een groepsfoto zat de stage er al weer op.

Al met al was het weer een geslaagde stage voor zowel de leerlingen als Kattuk.nl en De Schuit. De leerlingen hebben een leuke en leerzame stage gehad. Naar eigen zeggen: “De stage was erg leuk en leerzaam en veel beter dan school”.Door de stage hebben ze kennisgemaakt met het vrijwilligerswerk bij beide organisaties en we hopen ze natuurlijk snel weer in De Schuit te zien.DSC_0001

Gezien de reacties gaat dat zeker gebeuren:
We vonden De Schuit en Kattuk.nl heel erg leuk en nu we dit weten gaan we er vaker heen”.

Hierbij willen de leerlingen en het Wellant College nogmaals bedanken voor hun inzet en de prettige samenwerking. Grote klasse!! Jullie hebben duidelijk aangegeven wat jullie verwachten van de jongerencentra in Katwijk en dankzij jullie inzet wordt de Huntingtondisco van vanavond een TOPFEEST!!

Bekijk HIER (of onderaan het bericht) de foto’s van de stage, alle foto’s zijn gemaakt door de leerlingen zelf.

Over Maatschappelijke Stage bij Kattuk.nl
Jongerenwebsite Kattuk.nl biedt Katwijkse scholen uit het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om hun leerlingen maatschappelijke stage bij Kattuk.nl te laten lopen, hetzij individueel of als groep. De uitvoering van deze stage is geen verplichting vanuit de overheid meer, maar wel een hele mooie kans om jongeren kennis te laten maken met het doen van vrijwilligerswerk. Het is dan ook mooi om te zien dat het Wellant College ervoor kiest om een vervolg te geven aan deze stages om zo de maatschappelijke betrokkenheid van hun leerlingen te vergroten.

Leerlingen van andere scholen zijn natuurlijk ook van harte welkom om hun stage uit te voeren bij Kattuk.nl. Neem hiertoe contact op met de coördinator van Kattuk.nl, Arno van den Berg via arno@kattuk.nl, dan onderzoeken we samen de mogelijkheden.

 

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X