Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Leerlingen Wellant College maken kennis met vrijwilligerswerk

Blog

Leerlingen Wellant College maken kennis met vrijwilligerswerk

Op vrijdag 23 november zette veel jonge scholieren van het Wellant VMBO Rijnsburg zicht enthousiast in bij meerdere vrijwilligersorganisaties binnen de gemeente Katwijk.

DSC_0087Het Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt organiseerde maatschappelijke stagedagen voor de eerste en tweede jaar leerlingen van het Wellant College. Het doel van deze dagen is om jongeren bekend te maken met en enthousiast te maken voor het vrijwilligerswerk. De jongeren zetten zich in bij verschillende organisatie en verenigingen.

De klussen liepen erg uit een zoals dat binnen het vrijwilligerswerk ook het geval is. Leerlingen gingen bijvoorbeeld aan de slag in de tuin bij het burgerinitiatief De Stadsboerin en verwenden ouderen tijdens een beauty ochtend in de Duinrand. Ook hielpen de vrijwilligers van Kringloop de Brug met de kerst voorbereiding en ondersteunde zij de deelnemers van Binders met keramieken.

430d10b3-5278-4a70-9410-dd03dcf96f13 (1)Bij de internationale Schakelklas ervaarde de scholieren wat het inhoud om taalmaatje te zijn, door met leeftijdsgenoten in het Nederlands in gesprek te gaan over alle daagse onderwerpen. Bij de Wilbert werd erg gezellige spelochtend gehouden met de bewoners.

Bij kattuk.nl gingen zij aan de slag met thema cultuur, de zaal werd versierd voor de Huntington disco die s avonds plaats vond en ze konden zij input leveren wat jongeren belangrijk vinden in de gemeente Katwijk. Bij de Goerie hielpen de leerlingen deelnemers van ‘s Heeren Loo met het opruimen van de wijk.

Het was een zeer geslaagde dag, de meeste leerlingen hadden niet verwacht dat vrijwilligerswerk ook zo leuk kond zijn. Lijkt het jou ook leuk ene maatschappelijke stage te lopen? Om dit als school te organiseren? Of om als instellingen jonge vrijwilligers te ontvangen? Neem dan contact op met Daphne Smit van het Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt via telefoonnummer: 071-4033323 of via e-mail: daphnesmit@welzijnskwartier.nl

Persbericht Welzijnskwartier

0cd585ab-a632-4255-8e38-cba578b1bf61 (1)

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X