Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Leerlingen Visser t Hooft Rijnsburg tonen inzet tijdens Maatschappelijke Stage Kattuk.nl

Blog

Leerlingen Visser t Hooft Rijnsburg tonen inzet tijdens Maatschappelijke Stage Kattuk.nl

“Het was leuk, leerzaam en natuurlijk altijd beter dan school”.

Drukke boel bij Kattuk.nl afgelopen donderdag en vrijdag. Zo’n 70 leerlingen uit klassen 1 en 2 van het Visser t Hooft Rijnsburg lieten zich van het beste kant zien tijdens hun Maatschappelijke groepsstage bij Kattuk.nl in Huize Callao en De Schuit.

Als eerste waren de leerlingen van klas 1D aan de beurt. Zij hebben op donderdagmiddag stage gelopen in de oude ruimtes van Kattuk.nl in Huize Callao.  Na een korte uitleg over Kattuk.nl door Arno hebben ze, onder begeleiding van de vrijwilligers en stagiairs Vink, Leendert en Claudia, geholpen met opruimen, schoonmaken en het verhuizen van de laatste spullen.

Samen met kunstenares Mirjam hebben ze een gedeelte van de decoratie voor het tropische Lekker Fris feest van aanstaande zaterdag gemaakt. Grote, mooie borden in tropische sfeer voor de V.I.P.-ruimte. De leerlingen hebben ook geholpen met de verslaglegging van de stage. Na een korte uitleg hebben ze foto’s gemaakt met professionele spiegelreflexcamera’s om verslag te doen. Links naar deze foto’s staan onderaan dit bericht.

Op vrijdag zijn we met de klassen 2B en 2D verder gegaan in jongerencentrum De Schuit, de nieuwe locatie van Kattuk.nl. Na een korte uitleg over het tienerwerk in De DSC_5062Schuit zijn ze snel aan de slag gegaan. De leerlingen hebben kasten in elkaar gebouwd, spullen op hun plek gezet, foto’s gemaakt, inkopen gedaan, een grote schoonmaak gehouden en apparatuur nagekeken. Voor de decoratie van Lekker Fris hebben ze in de grote zaal gigantische palmbomen en een indrukwekkende tropische vogel gemaakt.

Al met al was het weer een geslaagde stage voor zowel de leerlingen als Kattuk.nl en De Schuit. De leerlingen hebben een leuke en leerzame stage gehad. Naar eigen zeggen: “Het was leuk, leerzaam en natuurlijk altijd beter dan school”.  Door de stage hebben ze kennisgemaakt met het vrijwilligerswerk bij beide organisaties en we hopen ze natuurlijk snel weer in De Schuit te zien.

Hierbij willen de leerlingen en het Visser t Hooft nogmaals bedanken voor hun inzet en de prettige samenwerking. Grote klasse en dankzij jullie is Kattuk.nl nu echt helemaal over naar De Schuit! Als dank voor hun inzet zijn alle leerlingen als V.I.P. uitgenodigd voor het Lekker Fris feest vanavond in De Schuit. We zien jullie vanavond weer!

Hieronder foto’s van de stage:DSC_5082

Donderdagmiddag: foto’s klas 1D
Vrijdagochtend: foto’s klas 2B
Vrijdagmiddag: foto’s klas 2D 

Over Maatschappelijke Stage bij Kattuk.nl
Jongerenwebsite Kattuk.nl biedt Katwijkse scholen uit het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om hun leerlingen maatschappelijke stage bij Kattuk.nl te laten lopen, hetzij individueel of als groep. De uitvoering van deze stage is geen verplichting vanuit de overheid meer, maar wel een hele mooie kans om jongeren kennis te laten maken met het doen van vrijwilligerswerk. Het is dan ook mooi om te zien dat het Visser t Hooft ervoor kiest om een vervolg te geven aan deze stages om zo de maatschappelijke betrokkenheid van hun leerlingen te vergroten.

Leerlingen van andere scholen zijn natuurlijk ook van harte welkom om hun stage uit te voeren bij Kattuk.nl. Neem hiertoe contact op met de coördinator van Kattuk.nl, Arno van den Berg via arno@kattuk.nl, dan onderzoeken we samen de mogelijkheden.

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X