Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Leerlingen Visser t Hooft maken kennis met vrijwilligerswerk bij Kattuk.nl

Blog

Leerlingen Visser t Hooft maken kennis met vrijwilligerswerk bij Kattuk.nl

UPDATE: de vlogs van Team 1 en Team 2 staan onderaan het bericht

Elk jaar biedt Kattuk.nl scholen in het Voorgezet Onderwijs in Katwijk de mogelijkheid om met een groep leerlingen een Maatschappelijke stage te lopen. Vanochtend was het de beurt aan groep 2b van het Visser t Hooft Rijnsburg om een dagje met ons mee te draaien. Wij bij Kattuk.nl vonden het in ieder geval onwijs gezellig en we hebben samen ook nog eens heel veel werk verricht. Bedankt allemaal en hopelijk tot snel!!

Maar wat vonden de leerlingen er zelf nou van?
Lees snel verder in het verslag en bekijk de foto’s van deze stage gemaakt door de leerlingen zelf.

Vandaag zijn we met groep 2b van het Visser ’t Hooft Rijnsburg naar de Schuit geweest voor een maatschappelijke stage bij Kattuk.nl. Met 30 leerlingen hebben we kennis gemaakt met vrijwilligerswerk bij Kattuk.nl.

We hebben foto’s gemaakt, een videoworkshop gevolgd en filmpjes gemaakt, een decor voor een theaterstuk gebouwd en muziek gemaakt. Ook zijn we geïnterviewd over de politiek en wat we belangrijk vinden voor jongeren van onze leeftijd (13-15 jaar) in Katwijk.

Helaas zijn we niet zo creatief maar de muziek was wel erg gaaf. De filmpjes en foto’s zijn ook erg goed gelukt. Een aantal van ons (en ik ook) is van plan vrijwilliger te worden bij Kattuk.nl, want het was onwijs leuk.

Er komen gemeenteraadsverkiezingen aan, dus we zijn ook geinterviewd over de politiek. Van politiek snappen we eigenlijk niet veel, maar we vinden het wel belangrijk dat er veel te doen is voor tieners en jongeren. En dan vooral binnen. Want steeds in de kou buiten op straat je vrienden ontmoeten is niet zo leuk, dat doen we liever binnen. Dan heb je ook niet zoveel last van die oude zeuren waar je niks van mag en die vinden dat je teveel herrie maakt. Wij vinden dat de politiek er voor moet zorgen dat er meer jongerencentra zoals de Schuit komen bij iedereen in de buurt die na schooltijd en ’s avonds na het eten altijd open zijn  Dat zou gaaf zijn!

We vonden het een leuke afsluiter van de week, maar we zijn ook wel heel blij dat het nu eindelijk vakantie is.

Door: Nomi (geholpen door: Yasmine en Isa)

Hieronder wat foto’s. Klik HIER voor alle foto’s

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X