Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Leerlingen Pieter Groen vallen nu nog beter op

Blog

Leerlingen Pieter Groen vallen nu nog beter op

Een 84 leerlingen van het Pieter Groen in Katwijk vielen met hun fietsverlichting in negatief opzicht op bij de controle- en reparatieactie die VVN Katwijk i.s.m. de school woensdagochtend 20 november had georganiseerd. Maar twee aanwezige fietsenmakers gingen met deze fietsen aan de slag zodat die leerlingen bij het verlaten van de school wel opvallend aan het verkeer konden deelnemen. Een prima actie waar de reparatiekosten werden bekostigd door een subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Alinda Wolthuis, secretaris van VVN Katwijk en ook deelnemend aan deze reparatieactie: ,,We bereiken zo veel leerlingen met deze actie. Het Pieter Groen had vooraf op school de verkeersveiligheidscampagne ‘Ik val op’ ook prima gecommuniceerd naar alle leerlingen. En op deze actieochtend spreken we natuurlijk ook alle aankomende leerlingen op de fiets even aan. Het waren er toch 84 die zo weer veiliger aan het verkeer konden deelnemen. Dat was bijvoorbeeld doordat de fietsenmakers de batterijtjes moesten vervangen of een nieuw achterlicht of nieuwe koplamp konden monteren”.

VVN Katwijk
Zo wordt men zich nog meer bewust van het feit dat goed werkende fietsverlichting in deze donkere dagen voor Kerstmis van levensbelang kan zijn voor deze kwetsbare verkeersdeelnemers. Wilt u meer weten over de werkzaamheden van VVN Katwijk? Kijk maar op https://vvn.nl, zoek ‘Katwijk’ daar en dan kunt u ook meer lezen over hoe ook u mogelijk ook vrijwilliger bij VVN Katwijk kan worden.

Persbericht VVN Katwijk

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X