Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Leerlingen Pieter Groen maken kennis met theater in De Schuit

Blog

Leerlingen Pieter Groen maken kennis met theater in De Schuit

Verslag en foto’s

Vandaag hebben drie klassen MAVO van het Pieter Groen kennis gemaakt met de wereld van theater in de grote zaal van De Schuit. Onder begeleiding van Marjan van Mimiek’s Theater en Leon Krijgsman (Mimiek en Pandora Entertainment) hebben ruim 60 leerlingen een theaterworkshop gevolgd en voor de eerste keer podiumervaring opgedaan.

Eerst werden de leerlingen in groepjes opgedeeld en gingen ze hun eigen, zelfgeschreven, scenes voorbereiden. Daarna zochten ze er kleding en attributen bij  om vervolgens hun scenes op het grote podium na te spelen. Speciaal voor de workshop was het podium helemaal in stijl ingericht met een fraai decor, coulissendoeken en professioneel theaterlicht. 

Vanaf het begin deden de leerlingen enthousiast mee en gingen ze helemaal op in hun spel. Voor een eerste keer hebben ze het echt onwijs goed gedaan en er zaten een aantal talenten tussen die we in de toekomst ongetwijfeld nog vaker op een podium gaan zien. Alle betrokkenen kunnen terugkijken op een uitermate leuke en leerzame theaterworkshop en we hopen de leerlingen door deze kennismaking vaker tegen te komen in een theater. 

De theaterworkshops voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs komen tot stand door een samenwerking tussen Welzijnskwartier Cultuur en Mimiek’s Theater. Jongerenwebsite Kattuk.nl zorgt voor de verslaglegging van de workshops. Hieronder wat foto’s. Bekijk alle foto’s HIER.

Ook interesse in een culturele workshop voor leerlingen Voortgezet Onderwijs?
Laat het weten via cultuur@welzijnskwartier.nl!

 

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X