Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Leerlingen Pieter Groen dichter bij Poetry Slammer Ellen Deckwitz

Blog

Leerlingen Pieter Groen dichter bij Poetry Slammer Ellen Deckwitz

Verslag en foto’s van de Meet and Greet in De Schuit

Op de vroege donderdagochtend mochten ruim 200 scholieren van het Pieter Groencollege zich verdiepen in de wereld van de poëzie voor het vak Nederlands. Dit deden ze samen met niemand minder dan Ellen Deckwitz, de winnaar van de NK Poetry Slam 2009! Zij mocht spreken in de Schuit, tijdens een dag die gezamenlijk georganiseerd werd door Welzijnskwartier, Bibliotheek Katwijk en ons eigen Kattuk.nl. Dat lijkt wel erg veel stof voor een zaal nog half slapende leerlingen.

Gelukkig greep Ellen de aanwezigen gelijk bij hun strot met de vraag of zij hier wel vrijwillig waren. Een vraag waarbij het eerst angstvallig stil bleef, maar de stilte werd snel 18-dsc_0242daarna gevolgd door het gelach van de leerlingen. De toon was gezet. Ellen vertelde haar verhaal over poëzie met veel humor en betrok de jongeren volop. De scholieren van het Pieter Groen begonnen wat gespannen, maar werden steeds enthousiaster.

De leerlingen waren achteraf positief; “Ik had het veel saaier verwacht, maar het was eigenlijk wel leuk” zei een van de meiden uit de VWO klas. Ook de mannen van de HAVO-klassen werden verrast door Ellen’s verhaal, “ik had een slaperige anderhalf uur verwacht, maar ze had een lekker vlot verhaal om te vertellen”.

De vrijwilligers en docenten Nederlands waren achteraf allemaal tevreden met het behaalde resultaat en hopen dat het volgend jaar weer een succes wordt!

Door: Leendert

Klik HIER voor alle foto’s

Geschreven door: Leendert

Geen reacties

Laat een reactie achter

X