Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Leerlingen Arts and Design nemen Kattuk.nl over!

Blog

Leerlingen Arts and Design nemen Kattuk.nl over!

Eerstejaars leerlingen Vakcollege Rijnmond maken jongerenpagina voor de krant, photoshop actiefoto’s, fictieve reclames voor niet bestaande producten en greenscreenfoto’s.

Drukke boel bij Kattuk.nl de afgelopen drie donderdagmiddagen. 23 leerlingen uit het eerstejaar van Vakcollege Rijnmond waren over de vloer om speciale lessen te volgen voor het keuzevak Arts and Design. En wat is er dan leuker om helemaal zelf een volledige krantenpagina te ontwerpen en foto’s en reclames te maken voor onze website. Onderwerpen verzinnen, mooie foto’s en afbeeldingen maken, digitaal nabewerken, teksten schrijven, alles er op en eraan.

Elke groep leerlingen heeft een eigen krantenpagina gemaakt, vier in totaal. En het resultaat mag er wezen.  Vier mooie jongerenpagina’s volledig gemaakt door leerlingen van 12 a 13 jaar oud.  Met een groepsfoto, een leuke zelf verzonnen reclame, een greenscreenfoto en een actiefoto van een zelf verzonnen ‘nieuws’ gebeurtenis. Je vindt deze pagina’s onderaan dit bericht. Van elke pagina hebben ze gezamenlijk de leukste en mooiste elementen en foto’s gekozen om de pagina te maken die binnenkort in de krant wordt afgedrukt..

Veel plezier met het lezen en bekijken van deze speciale pagina’s, de reclames en de foto’s.

Bij Kattuk.nl hebben we er enorm veel lol in gehad en ook de leerlingen zelf vonden het ook erg leuk en vooral leerzaam.

Onderaan dit bericht vind je de vier jongerenpagina’s, de reclames en actiefoto’s.

Klik HIER om alle greenscreen foto’s te bekijken!

Wil jij ook met je school en keer langskomen bij Kattuk.nl?
Dat kan! We bieden mogelijkheden voor creatieve, culturele en muzikale lessen voor alle Katwijkse scholen in het voortgezet onderwijs. Daarnaast bieden we maatschappelijke (groeps)stages aan in een voor jongeren inspirerende omgeving.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact op met Arno van den Berg, via arno@kattuk.nl, dan maken we z.s.m. een afspraak.

Krantenpagina groep 1 (.pdf)
Krantenpagina groep 2 (.pdf)
Krantenpagina groep 3 (.pdf)
Krantenpagina groep 4 (.pdf)

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X