Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Leerlingen Arts and Design creatief aan de slag bij Kattuk.nl!

Blog

Leerlingen Arts and Design creatief aan de slag bij Kattuk.nl!

Eerstejaars leerlingen Vakcollege Rijnmond maken krantenpagina met photoshop actiefoto’s, fictieve reclames en greenscreenfoto’s.

Drukke boel bij Kattuk.nl de afgelopen drie donderdagmiddagen. Zo’n 20 leerlingen (12/13 jaar) uit het eerstejaar van Vakcollege Rijnmond waren over de vloer om speciale lessen te volgen voor het keuzevak Arts and Design.

En wat is er dan leuker om helemaal zelf een volledige krantenpagina te ontwerpen en foto’s en reclames te maken voor onze website. Onderwerpen verzinnen, op papier de eerste schetsen maken, leren werken met een professionele fotocamera en belichting, hier mooie foto’s en afbeeldingen mee maken, digitaal nabewerken, teksten schrijven, alles er op en eraan.

Elke groep leerlingen heeft een eigen krantenpagina gemaakt, drie in totaal. Met een leuke zelf verzonnen reclame, een greenscreenfoto en een actiefoto van een zelf verzonnen ‘Fake News’ gebeurtenis. Hieronder vind je alvast alle foto’s, reclames en de fake nieuws berichten die ze hebben gemaakt. Onze grafische vrijwilligers gaan in de vakantie hard aan het werk om alle input van de leerlingen te verwerken en om de pagina’s mooi op te maken. Daarna gaan ze naar de drukker en worden ze in de school opgehangen. De krantenpagina’s publiceren we online op Kattuk.nl na de kerstvakantie.

Veel plezier met het lezen en bekijken van de reclames, de foto’s en het Fake News.

Bij Kattuk.nl hebben we er enorm veel lol in gehad en ook de leerlingen zelf vonden het erg leuk en vooral leerzaam.

Ik heb geleerd wat fake nieuws is en hoe makkelijk het te maken is om anderen voor de gek te houden

Met de fotocamera werken vond ik oprecht echt heel leuk om te doen

Ik heb geleerd om samen te werken met mensen waar ik normaal nooit mee samenwerk

Over een paar maanden komt er weer een klas langs. Met deze groep gaan we in samenwerking met jongerencentrum Scum een graffiti kunstwerk spuiten op de ‘Wall of Fame’ bij het skatepark.

Wil jij ook met je school een keer langskomen bij Kattuk.nl?

Dat kan! We bieden mogelijkheden voor creatieve, culturele en muzikale lessen voor alle Katwijkse scholen in het voortgezet onderwijs. Daarnaast bieden we maatschappelijke (groeps)stages aan in een voor jongeren inspirerende omgeving.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan contact op met Arno van den Berg, via arno@kattuk.nl, dan maken we z.s.m. een afspraak.

Reclame

Fake News

Breaking news: Katwijkse vissen ontsnapt naar de ruimte

De vissen zijn ontsnapt van de aarde! Ze hadden ruimte nodig dus gingen maar naar de ruimte. Jennifer & Sofia kregen de missie om de vissen te vangen. Jennifer doet dit door Sofia te begeleiden vanuit het NASA-Hoofkantoor, zij wijst aan waar de vissen precies zijn. Dit is helaas niet helemaal gelukt. De vissen vlogen door naar Mars en Neptunus, ze wilden maar niet gevangen worden! Neptunus voelden ze zich het meest thuis, want die leek het meest op de zee. De rest van de vissen zweeft naar kennis van Jennifer en Sofia nog steeds in de ruimte rond, deze konden maar geen nieuwe planeet kiezen!

Super Spike de vliegende hond

Spike de hond heeft magische vlieg hondenbrokken gegeten. Spike vliegt naar Katwijk om te vechten met een kat, deze kat valt namelijk het Vakcollege Rijnmond lastig. Spike komt aanvliegen en ziet niet alleen een kat, maar ook twee andere mysterieuze dieren. Spike heeft de kat gevangen, maar helaas waren de andere twee dieren ontsnapt.

Snoepstorm Candy raast over Katwijk

Help! De snoepmachine van de Kerstman is op hol geslagen. Alle snoep vloog door de lucht en de Noordenwind nam de snoep mee naar Katwijk. Zoals alle grote stormen krijgt ook deze storm een eigen naam. We noemen de storm Candy.

De leerlingen van het Vakcollege Rijnmond hebben de straat helemaal opgeruimd en weer snoepvrij gemaakt. Alle snoep geven ze deze week weer terug aan de Kerstman. Het was een hele bijzondere  storm die maar een keer in een mensenleven voorbij komt

Greenscreen photoshop

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X