Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Kyokushin Karate bij Kamakura Katwijk

Blog

Kyokushin Karate bij Kamakura Katwijk

Vanaf het moment dat we met z’n allen weer mogen sporten in Nederland zal bij Kamakura Katwijk, naast kickboksen en boksen, ook Kyokushin Karate gegeven gaan worden. Kyokushin is een vorm van full contact karate en heeft als uitgangspunt, zoals we bij Kamakura gewend zijn, dat we op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Op deze wijze leren we niet alleen fysiek, maar ook om mentaal het beste uit onszelf te halen. De trainingen zullen verzorgt worden door senpei Ron Hek en sensei Dirk Jonxis van Weel. De trainingsdagen zijn dinsdag van 18.45 tm 19.45 en vrijdag van 19.00 tm 20.00u. De contributie t/m 15 jaar bedraagt 50 euro per 4 maanden en vanaf 16 jaar 65 euro per 4 maanden. De leeftijd
waarop je kunt inschrijven is vanaf 12 jaar. Kijk voor meer informatie op www.kamakura-katwijk.nl.

Kyokushin Karate op zichzelf is rijk en compleet aan techniek zodat het ook een goede basis is voor onder andere Kickboksen. Er wordt bij karate naast focus op rekken en strekken ook veel aandacht geschonken aan de uitvoer van de individuele trap en stoottechnieken. Deze technieken worden op verschillende manieren getraind zoals: Kihon (basis techniek), Kata en ido geiko (basis techniek in beweging) en sparren (vrijvechten). Ieder half jaar zal een examen afgenomen worden om door te kunnen groeien in graad. Hierbij wordt gekeken naar techniek (kihon en kata), doorzettingsvermogen (gaman), breektesten (tameshiwari) en vechten (kumite).

Senpai Ron Hek
Ron Hek is in 1983 begonnen met trainen bij Jack Nughter in Katwijk en maakte al snel deel uit van de Nederlandse selectie door zich keer op keer in de top drie van Nederlandse toernooien te plaatsen, en is onder andere Nederlands kampioen geweest. Onder leiding van Koen Scharrenberg en Michel Wedel heeft Ron zijn Europese debuut gemaakt en heeft in Spanje en Hongarije gestreden. In zijn periode van international heeft Ron getraind met bekende namen zoals Andy Hug en Eric Wenting. Als kroon op zijn vecht carrière heeft Ron, na drie partijen op één dag, een “Old boys World Tournament” in Japan gewonnen met een leeftijd van 50 jaar! Ron is in 2014 zwarte band, eerste dan geworden. Eén van de criteria voor deze graad is dat je 20 man op rij vecht voor een duur van minimaal 2 minuten per gevecht.

Sensei Dirk Jonxis van Weel.
Dirk Jonxis van Weel is op veertien jarige leeftijd begonnen met trainen van Kyokushin in Vlaardingen en Schiedam. Met vechten van toernooien is hij later begonnen, op zijn vierentwintigste jaar. De eerste twee toernooien waren Nederlandse kampioenschappen en zijn op zijn naam bijgeschreven. Hierna is Dirk opgemerkt door de bondscoach van het Nederlands team, Richard von Mansveldt en daarna Eric Constantia, en na zowel een tweede plek op een Belgisch als Nederlands Open toernooi is Dirk toegevoegd aan het Nederlands team. Hierna heeft Dirk internationaal gestreden in zowel Europa als in Japan, met als hoogtepunt in 2003, het achtste “World Open Kyokushin Karate Tounament” dat eens in de vier jaar in Tokyo gehouden wordt.

Naast wedstrijd vechten heeft Dirk ook nationale en internationale zomerkampen en winterkampen bijgewoond en daar ook trainingen gegeven. Tijdens de befaamde en keiharde zomerkampen die gehouden worden in sportcentrum Papendal onder leiding van vele nationale en internationale leraren zoals o.a Egberth Thomas, Jan Vleesenbeek, Fransico Filho en hoofdinstructeur Shihan Loek Hollander (may he rest in peace) heeft Dirk zijn eerste, tweede én derde dan, zwarte band behaald. Voor het behalen van zijn derde dan heeft Dirk vijftig man op rij bevochten voor een duur van minimaal twee minuten per partij. Dirk is in 2003 gestart met lesgeven in Kyokushin aan alle groepen en alle leeftijden binnen de dojo. Hierbij heeft Dirk jonge en volwassen vechters getraind en begeleid naar, en op, toernooien, zowel nationaal als internationaal. Dit alles onder de naam van zijn leraar Shihan Egberth Thomas, 7 e dan Kyokushin, 2 e dan Kendo, en Sifu Tai Chi. Voor zijn leraar heeft Dirk diep respect, aan hem dankt hij al zijn budo kennis.

Bij Kamakura Katwijk worden drie disciplines getraind: kickboksen, boksen en nu dan ook karate. Heeft u interesse en wilt u een proefles volgen? Neem dan contact op via Info@kamakura-katwijk.nl. Voor meer informatie over alle trainingen voor zowel jeugd als volwassenen kunt u kijken op www.kamakura-katwijk.nl.

Op de foto vlnr: Senpei Ron Hek, trainer Wim van Rijn en Sensei Dirk Jonxis van Weel.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comment: 1

  • Wim

    Beantwoorden 17/03/202114:10

    Ron en Dirk zijn een aanwinst voor het kyokushin karate in Katwijk en voor onze vereniging. Osu Wim van Rijn Kamakura Katwijk

Laat een reactie achter

X