Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /Kunst om de hoek!

Blog

Kunst om de hoek!

Succesvolle Kunstroute door Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg

Op donderdag 6 en vrijdag 7 juni hebben de leerlingen van groep 7 van de basisscholen in de gemeente Katwijk enthousiast deelgenomen aan de jaarlijkse Kunstroute. De routes liepen door de vijf dorpskernen: Katwijk Noord, Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn, Valkenburg en Rijnsburg en boden een rijk palet aan culturele en creatieve ervaringen.

Tijdens hun speurtocht genoten de leerlingen van diverse kunstwerken, standbeelden en iconische gebouwen, evenals de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Het stralende weer zorgde voor een extra vleugje plezier tijdens de wandeling.

Culturele workshops en bezienswaardigheden

De kinderen namen deel aan inspirerende workshops en bezochten interessante locaties:

  • Bibliotheek Katwijk: Kinderboekenschrijfster Annet Jacobs deelde haar passie voor verhalen schrijven en liet de leerlingen kennismaken met het creatieve schrijversvak.
  • Muziekschool Katwijk en de Valkenburgse Harmonie: De leerlingen genoten van muziekworkshops en optredens, en ook de Soefitempel bood een unieke muzikale ervaring.
  • Circus Miloco: Hier waagden de kinderen zich aan acrobatische kunstjes, terwijl DC Dance en DWS zorgden voor vrolijke danslessen waar de leerlingen zich uitleefden.

Historische en creatieve inspiratie

Naast kunst en muziek ontdekten de leerlingen de rijke geschiedenis van de streek:

  • Katwijks Museum: Hier kregen ze een inkijkje in Katwijk als kunstenaarsdorp.
  • Torenmuseum Valkenburg en Spinozahuis Rijnsburg: De musea boden hun kennis over lokale historische figuren en filosofen.
  • Dorpskerk Katwijk aan den Rijn: Een bezoek aan deze historische kerk verrijkte hun begrip van lokale architectuur en geschiedenis.

Op creatief vlak werden de leerlingen uitgedaagd in de Oude Redschuur en de kas van Gezonder groen, waar ze zonnebloemen tekenden en schrilderen voor het “Vincent aan Zee”-initiatief van Steenbreek. Hun kunstwerken zullen in september tentoongesteld worden in de Oude Redschuur op de Rijnmond.

Viering KNRM

Ook bezocht de groep de huidige reddingsboot van de KNRM, die dit jaar zijn 200-jarig bestaan viert! Het Katwijks Museum wijdt tot en met 25 augustus een speciale expositie aan dit jubileum, een aanrader voor iedereen!

De Kunstroute bood de leerlinge neen unieke kans om kunst, cultuur en geschiedenis in hun eigen omgeving te ontdekken en beleven. Al met al een groot succes!

Voor meer informatie over de kunstroute kunt u contact opnemen met Jet Parlevliet via jetparlevliet@welzijnskwartier.nl.

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X