Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Krush Talents brengt ‘The Talentstation’ terug in Nederland

Blog

Krush Talents brengt ‘The Talentstation’ terug in Nederland

Radiocoach Pierre Papa en radiomaker Philip Jan de Winter hebben tijdens De RadioDag 2012 in Theater Gooiland in Hilversum een nieuw platform voor radiotalent geïntroduceerd.

Met Krush Talents brengen zij – na het verdwijnen van radiokweekvijvers als de Veronica Radioschool en V-Radio – een talentenstation terug in Nederland. Dit multimediale platform zal een nieuwe generatie radiotalenten klaarstomen voor de regionale en nationale radiozenders.

Op het gelieerde Krush Radio krijgen radiomakers de kans om ervaring op te doen en te rijpen. Krush Talents gaat op 12 januari 2013 van start.

Online platform voor talentontwikkeling
Oprichters Pierre Papa, radiocoach bij diverse landelijke radiostations zoals 538, Q-music en Radio2, en radiomaker Philip Jan de Winter vullen met Krush Talents het gat dat is ontstaan na het verdwijnen van V-Academy en de Veronica Radioschool.

Met Krush Talents bieden zij mensen die zich willen bekwamen in het radiovak tegen een zeer lage prijs alle mogelijkheden om zich te ontplooien. Voor slechts € 2,75 per maand zijn zij abonnee en krijgen zij masterclasses en online workshops van bekende radioprofessionals, kunnen zij video’s bekijken hiervan, evenementen bijwonen, zich aansluiten bij de Talent Community, demo’s laten beoordelen en demo’s insturen om kans te maken op een plek op Krush Radio, met daarbij alle persoonlijke coachen die zij nodig hebben.

Doorstroom realiseren naar grote radiostations Pierre Papa: “Met Krush Talents willen wij een doorstroom realiseren naar diverse radiostations. Hiermee voorzien wij in een behoefte van zowel radiotalenten als van radiostations. Diverse stations, zoals 3FM,

538 en Q-music, hebben al positief gereageerd op ons initiatief. Wij hebben als doel om nieuwe talenten aan te leveren. Andersom kunnen stations ook hun eigen talenten bij ons laten rijpen. Wij willen radiobaken voor iedereen toegankelijk maken. Wij hanteren geen leeftijdsgrens maar selecteren op potentieel.”

Selectiedag radiotalent op 22 december
Op 22 december organiseert Krush Talents de eerste selectiedag in Hilversum. Een selectiecommissie, bestaande uit radioprofessionals Jantien Van Tol, Maricha Kroeske en Pierre Papa zelf, zal 10 dj’s en 10 producers uitkiezen om in programmateams te gaan radiobaken op internetzender Krush Radio. Daarnaast zullen deze talenten professionele begeleiding en coachen ontvangen bij Radiocoach op het Mediapark in Hilversum. Dj’s kunnen voor 14 december een demo mailen en producers een zelfbedacht radio-item met motivatie: talent@krushradio.nl.

Krush Radio, The Talent Station
Het online radiostation Krush Radio – zonder abonnement te beluisteren

– wordt een 24-uurs zender waarop radiotalenten zich in de avonduren en in het weekend kunnen laten horen. Krush Radio krijgt een hitformat waarbij in de avonden de nadruk zal liggen op nieuwe muziek. Persbureau Novum gaat het nieuws verzorgen en VHU Pure Jingles ontwikkelt het jinglepakket. De talenten krijgen inbreng in de muziekkeuze en programmaformats kunnen worden uitgeprobeerd, ook door regionale en landelijke radiostations. Daarnaast worden ook club dj’s gescout.

Zelffinanciering geeft vrijheid
De oprichters financieren het initiatief momenteel zelf, maar in de nabije toekomst moet het betaald worden uit de abonnementsinkomsten.

Pierre Papa: “Wij houden niet onze hand op bij de overheid, dat geeft ons veel vrijheid. Met Krush Talents en Krush Radio bieden wij echt kwaliteit”. Philip Jan de Winter vult aan: “Nergens vind je tegen zo’n lage prijs zoveel mogelijkheden om op een geweldig leuke wijze te leren en te groeien onder professionele begeleiding. Daarnaast is ons gratis radiostation echt top om te beluisteren!”

Krush Talents gaat op 12 januari 2013 feestelijk van start. Pers en relaties zullen hiervoor te zijner tijd een uitnodiging ontvangen.

www.krushtalents.nl & www.krushradio.nl

 

Geschreven door:   KrushRadio

Comments: 7

 • Rebel

  Beantwoorden 19/11/201209:54

  Misschien kan Krush beter met een plan komen om wel luisteraars te krijgen ipv een leeg podium bieden aan “radiotalenten”….

 • Harry Blikvis

  Beantwoorden 19/11/201210:00

  Krush? bestaat dat nog. Het begon volgens mij ooit bij kattuk.nl en faalde het zo hard dat ze moesten vertrekken. Nu hebben ze een nieuwe geldschieter gevonden voor nog een keer de diepte op te zoeken?

  Oja en draai ook is muziek die wel iedereen leuk vind.

  Die luisteraars aantallen zijn ook om van te dromen. Welgeteld 2. Philip en Martijn zelf?

 • Harry Blikvis

  Beantwoorden 19/11/201210:02
 • Harry Blikvis

  Beantwoorden 19/11/201210:04

  oh… en met dat commerciele format kom je ook lekker bij 3FM in aanraking

 • Arno

  Beantwoorden 19/11/201210:08

  Netjes gedaan door Krush. Ziet er goed uit en lijkt me een goed plan. Geef het gewoon een kans voordat je het afbrandt. Mooi om te zien dat Kattuk.nl een springplank is voor dit soort jongereninitiatieven.

 • TanteValerie

  Beantwoorden 19/11/201210:15

  Alsof we aan RTV Katwijk niet genoeg hebben? Vind wel dat ze zich dan erg mogen verdiepen in wat de internet radio jeugd wil qua muziek. Verder succes kerels. Wie weet worden naast de 1000000 andere wel de nieuwe sensatie.

 • Harry Blikvis

  Beantwoorden 15/12/201216:10

  Even olie op het vuur gooien.

  Het schijnt dat je je demo op kon sturen naar Krushradio om jouw talent in radio te ontwikkelen. Wel verdraaid gewoon 4 demo’s binnengehaald. Gefeliciteerd.

  En dan nog de link offline halen naar je shoutcast? Slap.
  Kom er gewoon voor uit dat je format niet werkt.

  Zeau. Dat wilde ik even kwijt. Danku voor u tijd 🙂

Laat een reactie achter

X