Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Krakers moeten uit ‘het huis van God’

Blog

Krakers moeten uit ‘het huis van God’

‘Iedereen is welkom in het huis van God,  behalve als je er toevallig woont’. Zo verwoordt één van de krakers van de voormalige Luba aan de Voorstraat het vonnis van de rechter, die beslist heeft dat zij het historische pand uit moeten, zodat de eigenaar, de hervormde kerk, het kan slopen ten bate van nieuwbouw.

Bekijk het interview met de krakers:

Het kerkbestuur wil de woning en de oude zuivelfabriek erachter slopen ten bate van twee nieuwe woningen, waarvan één de nieuwe parochiewoning zal worden. De andere zal worden verkocht om de kosten van de nieuwbouw te dekken. Het huidige gebouw, dat kort na de Tweede Wereldoorlog is gebouwd en behalve de schuur en de oude Luba tevens twee woningen omvat, zal daarmee geheel verloren gaan.

In de periode dat het pand gekraakt is geweest, hebben twaalf mensen er onderdak gevonden. De krakers zitten er vooral vanwege de woningnood in Katwijk. “Het is gewoon moeilijk om wat te krijgen, en dit is dan één van de opties die je dan gauw pakken kunt”, legt kraker Cor uit. Wat ze nu gaan doen, nu ze het pand in de Voorstraat moeten verlaten, willen ze nog niet zeggen.

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X