Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Kookcafé De Schuit recept van de week: Wraps

Blog

Kookcafé De Schuit recept van de week: Wraps

Vanaf vandaag elke donderdag het recept van de week van het tiener kookcafé in De Schuit. Je moet namelijk weten dat Kattuk.nl aan het verhuizen is naar De Schuit (hierover later meer). En hoe kan je elkaar nu beter leren kennen dan gezellig een hapje mee te eten met de tienergroep van De Schuit.

Daarom ga ik, Dyantha (14 jaar), jullie elke week vertellen wat voor lekkers ze nu weer hebben gemaakt. Compleet met ingrediënten, recept en bereidingswijze zodat je het zelf thuis ook een keer kunt koken.

We beginnen met het recept van lekkere wraps, die we vorige week hebben gegeten.

Wraps, dit keer hebben wij wraps gemaakt, het is niet eens zo lastig om het te maken. Ik zal het je laten zien!

Je kan natuurlijk zelf kiezen wat je allemaal op je wraps wilt leggen en wat je lekker vindt. Wij hebben voor deze ingrediënten gekozen. Met de hoeveelheid aan ingrediënten die je hier ziet hebben wij er met negen mensen van kunnen eten. Dan heeft ongeveer iedereen twee á drie wraps om te eten.

Ingrediënten :1-eetcafe

o   Tortilla wraps
o   Kipfilet
o   Gehakt
o   Sla
o   Champignons
o   Mais
o   Komkommer
o   Paprika

Voorbereiding :

Als eerste is het handig om je handen te wassen. Daarna kan je de kipfilets in stukjes snijden van ongeveer twee centimeter. Als je hier mee klaar bent leg het dat alvast in een pan waar al een scheutje olie in ligt.

Was gelijk hierna de plank en het mes waarmee je de kip heb gesneden goed af, want in rauwe kip zitten nog bacteriën.

Ook kan je de gehakt (als je dit als ingrediënt heb gekozen) in de pan leggen met een scheutje olie. (de pannen hoeven nog niet op het vuur te staan.)

2-2Nu kan je ook de komkommer, paprika en de champignons in kleine stukjes snijden en in bakjes leggen. Ook kan je de sla alvast omspoelen, en de mais kan je ook eventjes in de magnetron opwarmen, dit hoeft niet lang (30 sec.)

Als je het lekkerder vindt kan je de champignons ook even bakken! Ook een scheutje olie erbij en rustig een beetje gaar laten worden terwijl je het af en toe door roert.

Nu kan je de kip en het gehakt op het vuur zetten. Blijf wel de kip en het gehakt door roeren anders zou het kunnen verbranden.

Wanneer de gehakt een bruine kleur heeft overal is het eigenlijk al gaar, de kip is gaar wanneer alle stukjes zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant wit zijn. Let op! Laat de kip niet te lang op het vuur staan, dan zou de kip taai kunnen worden.3-3

Als laatste hebben we bij de gehakt nog wat gehaktkruiden erbij gedaan voor de smaak, en bij de kip hebben we een beetje ketjap erbij gedaan.

Als laatste stap hoef je alleen nog de Tortilla wraps op te warmen, deze leg je in de magnetron voor 60 seconden, je kan ze uit de verpakking halen terwijl je ze opwarmt maar dat is niet perse nodig!

Nu kan je je wraps gaan beleggen, dit kan je doen naar je eigen smaak, dit is een voorbeeld, met kip, mais, paprika, sla en nog een klein beetje kaas.

Dit was het recept van deze week! 4-4

Volgende week is het recept van de dag Hete kip met rijst. Daar hebben we vandaag heerlijk van zitten smullen!

Wil je ook een keertje mee eten?
Dat kan!
Kom een keer langs in de Schuit, dan zetten wij je op de lijst. Het eten kost maar 1 euro. Wees er wel snel bij, want er zijn maar 12 plekken vrij.

Volgende week donderdag eten we spaghetti met gehaktballen, dat zal lekker worden!

 

 

 

 

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X