Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Kookcafé De Schuit recept van de week: Hete kip met rijst

Blog

Kookcafé De Schuit recept van de week: Hete kip met rijst

Hier het wekelijkse recept van het tiener Kookcafé in De Schuit.

Dit keer hebben wij hete kip met rijst gegeten.  Eerst was ik best bang voor de hete kip aangezien ik normaal niet zo van pittig eten hou. Maar dit keer viel het gelukkig mee. Zelf hou ik ontzettend veel van kip en rijst dus ik zou dit iedereen aanraden.

Als jij hete kip met rijst ook zo lekker vindt kan je hieronder het recept zien wat wij gebruikt hebben, dan kan je het zelf ook maken!

Ingrediënten :img_4270
-Witte rijst
– Kipfilet
-Ketjap
-Ketchup
-Sambal
-Pindasaus

 1. Als eerst is het handig om je handen te wassen. Daarna kan je de kip in stukje snijden. De grootte van de stukjes maakt niet uit, het ligt eraan wat je zelf wilt. (Als je nog een andere snijplank en mes heb kan je die er bij pakken, anders moet je even de plank en het mes waarmee je de kip heb gesneden goed afwassen, dit vanwege bacteriën in rauwe kip)

Nu kan je ook de uien gaan snijden, doe deze niet in te grote of te kleine stukjes. 

 1. Nu kan je beginnen met de rijst koken. Breng water aan de kook in een pan, strooi de rijst erin zodra het water kookt en zet het fornuis op de laagste stand. Zorg wel dat er twee keer zoveel water in zit, want rijst neemt heel wat water op wanneer het kookt.
  .
 2. Nu kan je ook beginnen met de kip bakken met een scheutje olie. Bak het totdat de kip zowel van de buitenkant wit is en de binnenkant ook. Als de kip bijna gaar is kan je de ketjap, ketchup, pindasaus en ui toevoegen aan de kip. Dit kan je naar smaak toevoegen.
  .
 3. Als dit allemaal redelijk gemengd is kan je het op laag vuur zetten. Nu kan je ook de sambal erbij doen. Doe dit ook naar smaak.
  .
 4. Nu kan je alles gaan serveren. Je kan de kip en rijst al mixen met elkaar, maar je kan het ook los van elkaar serveren.

Volgende weet eten we Chili con carne!

Wil je mee eten?
Dat kan zeker! Kom dan naar de Schuit en meld op woensdag dat je de dag erna mee wilt eten. Het kost maar 1 euro.  

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X