Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Kom je ook naar het onderwijsfestival?

Blog

Kom je ook naar het onderwijsfestival?

Samen aan de slag voor het onderwijs in Katwijk

Donderdag 5 maart aanstaande vindt het onderwijsfestival plaats en iedereen is welkom. De afgelopen maanden hebben leerlingen, ouders en professionals al hun wensen, dromen en ideeën voor het onderwijs in Katwijk uitgesproken. Met deze informatie wordt een onderwijsagenda gemaakt. In deze agenda staat hoe het onderwijs in Katwijk er over een aantal jaar uit moet ziet en welke acties nodig zijn om dit te bereiken. Tijdens het onderwijsfestival bespreken we de opgehaalde informatie en praten en denken we samen met wethouder Knape en wethouder Van Starkenburg verder over het onderwijs in Katwijk.

Mooie wensen en goede ideeën
Wethouder Van Starkenburg: “Een paar weken geleden mochten wethouder Knape en ik samen met kinderen van basisscholen in Katwijk een collage maken met allerlei toekomstwensen voor het onderwijs in Katwijk. Wat was dat een dankbare en vruchtbare middag! Want wie wil er nu niet dat er naast aandacht voor taal en rekenen, ook meer tijd is om met de natuur bezig te zijn door bijvoorbeeld een tuinkas op school te plaatsen en met elkaar groente en fruit te verbouwen? En dit was slechts één van de vele goede ideeën.”

Naast allerlei gesprekken is er ook een enquête opgesteld, die door velen is ingevuld. Ook dit biedt waardevolle informatie. Wethouder Knape: “Er komen veel nuttige tips en ideeën binnen. Zo is het aanbod van maatschappelijke activiteiten enorm in Katwijk, maar is er wellicht nog meer aandacht mogelijk voor technische activiteiten. Goed punt om te onderzoeken. Ook de diversiteit van het onderwijsaanbod komt regelmatig ter sprake. Dit is een keuze en verantwoordelijkheid van de scholen, maar is wel iets waarover gesproken kan worden.

Opgeven onderwijsfestival
Het onderwijsfestival vindt plaats bij Limes Praktijkonderwijs. Opgeven kan via www.detoekomstvankatwijk.nl. Naast het gesprek met de wethouders zijn er ook een aantal inspirerende workshops om naartoe te gaan.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X