Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Koken doe je……Zoë: gevulde paprika’s met aardappelpuree

Blog

Koken doe je……Zoë: gevulde paprika’s met aardappelpuree

 image (5)We starten met een nieuwe rubriek op Kattuk.nl

Koken doe je……Zoë

Minimaal eens per maand een lekker, makkelijk en gezond recept van onze nieuwe stagiaire Zoë. 

Het woord is aan Zoë:

Een lekker recept? voor mij is niets te gek. Ik houd van koken en daarom wil ik graag recepten met jullie delen. Vandaag maken we gevulde paprika’s met aardappelpuree.

Dit recept komt van mijn zus, ik vond het ontzettend lekker. De frisse smaak van de paprika en mais is heerlijk met de gehakt en romige aardappelpuree. Daarom dacht ik, laat ik dit ook zelf eens gaan maken en het recept met jullie delen. Ik heb de boodschappen gedaan en voor vier personen kwam ik op ongeveer €7,50

Het is een simpel recept wat 30 minuten voorbereiding heeft en 20 minuutjes in de oven nodig heeft. Goed voorbereid zijn is een must, bij mij ging dit dus mis: het bakpapier was op… en er was geen kaas in huis. Hier had ik wél op gerekend, waardoor het bij mij allemaal wat langer duurde.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 rode paprika’s
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 300 g rundergehakt
  • 1 blikje maiskorrels (198 g), uitgelekt
  • 1 el paprikapoeder pikant
  • 900/1000 gr iets kruimige aardappels
  • 150 cl melk
  • 100 gr geraspte kaas
  • ± 2 lepels margarine (of boter)

De bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Schil de aardappels en breng ze aan de kook in een klein laagje water. Zodra het water kookt laat je de aardappels nog ongeveer 15 minuten op staan. Deze zijn klaar als je er met een vork makkelijk in kunt prikken.
  3. Snijd intussen de paprika’s in de lengte door midden en verwijder de zaadlijst en pitjes.
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de paprika’s met de open zijde omhoog op de bakplaat
  5. Verwarm 2 el olie in een koekenpan en fruit de uien glazig. Voeg de knoflook toe en laat deze 1 min mee bakken.
  6. Voeg het gehakt hieraan toe en bak het rul.
  7. Laat de maiskorrels uitlekken en meng ze door het gehakt.
  8. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  9. Verdeel het mengsel over de 8 paprikahelften en bestrooi ze met kaas.
  10. Schuif ze snel in de oven en over 20 minuten kun je er van genieten.
  11. Als de paprika’s in oven staan en de aardappels klaar zijn is het tijd voor de aardappelpuree.
  12. Giet de aardappels af voeg het melk toe, pureer de aardappels met een pureestamper.
  13. Klop met een vork 2 de twee eetlepels margarine (of boter) doorheen.

EET SMAKELIJK!

Weet jij ook een lekker recept? Stuur jouw recept met ingrediënten naar info@kattuk.nl

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X