Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Mantelzorg /Koffieochtend voor mantelzorgers bij Brownies & Downies

Blog

Koffieochtend voor mantelzorgers bij Brownies & Downies

Ben jij mantelzorger en vind je steeds niet het moment om je bij Welzijnskwartier in te schrijven? Of twijfel je misschien of jij wel mantelzorger bent? Dan is dit jouw kans! Op donderdag 3 maart van 9.30 uur tot 11.30 uur zijn wij met het team van Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning aanwezig bij Brownies & Downies, Noordeinde 1a in Katwijk. Je kan je dan gratis bij ons inschrijven. Wij bieden je een kopje koffie/thee met een brownie naar keuze aan. Maar ook mantelzorgers die al bij ons staan ingeschreven kunnen gewoon even langs komen mochten zij een vraag hebben of ondersteuning wensen.

Sociaal werker Annabel Gerritsen legt uit ”een inschrijving verplicht je tot niets, maar het biedt je wel een soort van vangnet, de zekerheid dat er mensen voor je zijn wanneer je het nodig hebt. Zelfs als je nu nog geen behoefte hebt aan steun, is het goed om je in te schrijven, zodat wij overbelasting eerder kunnen signaleren”.

In Nederland zorgen zo’n 5 miljoen mensen voor een naaste die extra zorg nodig heeft. Dit zorgen voor elkaar is onmisbaar in onze samenleving. Dit wordt ook wel mantelzorg genoemd. Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen; het overkomt hen door de emotionele band die er is met degene die zorg nodig heeft. Herken jij dit? Dan ben je een mantelzorger.

Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden. Onze sociaal werkers luisteren naar uw verhaal, geven informatie, bieden lotgenotencontact en organiseren bijeenkomsten waar u als mantelzorger even los kunt zijn van de zorg of informatie krijgt over een bepaald thema.

Bijschrift foto: Sociaal Werkers Annabel Gerritsen en Amber Slobbe

Geschreven door:Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X