Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /Kleurrijk basketbal-pleintje Duyfrak ingewijd

Blog

Kleurrijk basketbal-pleintje Duyfrak ingewijd

Op 6 oktober maakte wethouder Gerard Mostert het de kinderen van ’t Duyfrak knap lastig met zijn onvermoede basketbal-skills. Het basketbal-pleintje bij de Burgmeester Mullerstraat stond op deze zonnige middag in het teken van 3×3 basketbal, wat onder de jeugd een steeds populairdere manier van basketballen wordt, en inmiddels een aparte Olympische sport is.

Om de kleurrijke beschildering van het pleintje, gemaakt door Hugo van der Plas, in te wijden, organiseerde het Welzijnskwartier in samenwerking met 3×3 Unites en Grasshoppers een gezellige en sportieve middag voor de jeugd. Onder leiding van Karin Kuijt, international en spelend bij Grasshoppers, kregen de aanwezige kinderen een basketbal-clinic, en liet ook wethouder Gerard Mostert zien best een goed balgevoel te hebben.

Wethouder Gerard Mostert: ‘Zeker bij een kinderrijke wijk als ’t Duyfrak is het goed om de speelruimtes aantrekkelijk in te richten. Mooi om te zien dat dit zo’n gezellige en goed gebruikte speelplek is geworden die kinderen ook  echt aanzet tot bewegen.’

De beschildering van het pleintje waarin de kleuren rood en geel van Valkenburg terugkomen, het opschrift 3×3 en een valk met basketbal te zien zijn, heeft de gemeente als onderdeel van de formele oplevering van de wijk laten uitvoeren. Peter Kruit van het Welzijnskwartier en bestuurslid Peter van Schie van Grasshoppers lieten weten vaker met activiteiten op het pleintje te willen terugkomen.

Foto´s van: Dirk van Egmond

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X