Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /‘Klets’: De nieuwe naam voor de Pride Groep

Blog

‘Klets’: De nieuwe naam voor de Pride Groep

Al een aantal jaar heeft Kattuk.nl een Pride groep waar jonge LHBTIQ+’ers uit Katwijk terecht kunnen voor een safe space en gezelligheid. Om meer eigen identiteit te hebben krijgt de groep een nieuwe naam en een logo. De Pride Groep Kattuk.nl heet voortaan: ‘Klets’.

Waarom ‘Klets’?

Toen we begonnen met het bedenken van een nieuwe naam voor de groep hebben we allemaal ideeën met elkaar gedeeld en zijn redelijk snel tot een duidelijke favoriet gekomen. Dat was “de klets”, vernoemd naar een Bargoense uitdrukking van de jaren 70 wat “homo of lesbo” betekende. Door het slaan met de ene vlakke hand op de rug van de andere werd er bijvoorbeeld gevraagd “Is hij van de verkeerde kant?”. Oftewel een indirecte manier om te vragen of iemand homo is. Vroeger kon namelijk slechts in bedekte termen over homoseksualiteit gepraat worden.

Nu, net zoals het woord ‘queer’, maken wij er een meer positieve en inclusievere betekenis van door het te gebruiken als groepsnaam. Dit omdat het ook gewoon gezellig klinkt en overeenkomt met de verschillende activiteiten die de groep onderneemt zoals gezellig met elkaar praten.

Het logo

Het logo is gemaakt door Damian, een stagiair bij Kattuk.nl. Damian heeft verschillende ideeën gedeeld met de groep. Zo past het logo bij zowel de groep als bij Kattuk.nl. Om het wat meer met voorgaande vormgeving van de groep te laten passen zijn dezelfde regenboogkleuren gebruikt. De vorm van een stripboek tekstballon beeld uit het praten en communiceren, de scherpe pieken aan de ballon is weer een referentie naar het geluid van wanneer je een klap geeft op je hand.

Wat gaat er de aankomende tijd veranderen?

Bijna niks! Op Kattuk.nl zullen alleen wat veranderingen zijn in de vormgeving door het logo toe te voegen bij de LHBTIQ+ pagina. In toekomstige berichten zal in plaats van “De Pride Groep” nu “Klets”of “Klets Katwijk” gebruikt worden. Op instagram zal @lhbti_kattuk.nl op termijn ook een andere naam krijgen.
De groep zal voor de rest niet veranderen. We blijven gewoon gezellig doorgaan en zetten ons in om LHBTIQ+ acceptatie en veiligheid in Katwijk te versterken.

Wat vind jij van de nieuwe naam en het logo?

Meer informatie LHBTIQ+ Katwijk:
Ontmoet LHBTIQ+’ers
In gesprek met Jongerenwerker
Voel je veilig
Hulp, advies en ondersteuning

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X