Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Kirsten op Wereldreis: The Christmas Edition

Blog

Kirsten op Wereldreis: The Christmas Edition

Zo vlak voor Kerst hier Deel 3 van het blog ‘Kirsten op Wereldreis’.

Mede vanuit de Kerstgedachte is ze een crowdfundactie gestart om materialen aan te kunnen schaffen voor het St. Josephs Childrens hospital in Kaapstad waar ze binnenkort stage gaat lopen. Topactie!! Alle donaties zijn van harte welkom en het zou mooi zijn als veel Katwijkers ook een steentje bijdragen.

Verder begint de reis naar Afrika, na al het regelwerk, nu echt serieus dichterbij te komen.

Hoe dan?
Dat kan ze zelf het beste vertellen, dus lees snel verder. 

Hoi lieve volgers!

Ik was begonnen aan een verhaal van 2 A4’tjes lang over alles wat er de afgelopen weken is gebeurd en heb besloten het maar even beknopter te gaan schrijven.

Mijn laatste blogupdate was over mijn visumaanvraag bij de Ambassade op vrijdag 1 december. De maandag erop keek ik tijdens mijn pauze op mijn stage op mijn telefoon… 12 gemiste berichten van Esmée in onze chat samen met Femke, ze had een telefoontje gehad van de ambassade! Het visum mocht opgehaald worden! nog geen half uur later kwam een mede stagiaire naar mij toegerend met mijn telefoon rinkelend in zijn hand. Ik nam snel op en begon meteen met het oefenen van mijn Zuid Afrikaanse manieren: “Hello, how are you?” Ze lieten er geen gras over groeien en vertelde mij dat mijn visum bij de ambassade klaar lag en ik hem diezelfde week meteen al op mocht komen halen, mijn geluk kon niet op en nog geen week later stonden Esmée, Femke en ik weer bij de ambassade. Nu niet nerveus maar glunderend en enthousiast! Snel stonden we onze paspoort, met visum erin, buiten.

Alles werd ineens echt!!

Om een beetje in de kerstsferen te komen zijn we een gofundme begonnen. Tijdens onze reis in Afrika zullen wij stage gaan lopen in het St. Josephs Childrens hospital in Kaapstad. Zij leveren 24-uurs zorg aan kinderen met infectieziekten of andere chronische aandoeningen/ziektebeelden. Kinderen worden hier opgenomen, omdat de thuissituatie vaak zeer slecht is. Er is bijvoorbeeld niet altijd toegang tot genoeg voeding of “schoon” drinkwater. Om het dan nog niet over de dure medicatie te hebben…

Dit kinderziekenhuis draait voornamelijk op giften en kan dus elke cent gebruiken. Met deze gedachte in ons achterhoofd zijn wij dus uiteindelijk terecht gekomen bij een gofundme. Met het opgehaalde geld willen we materialen aanschaffen voor het ziekenhuis. Voor een veiligere werkwijze, maar ook bijvoorbeeld speelgoed voor de zieke kinderen. De ziekte domineert hun jeugd, waarvan wij vinden dat die eigenlijk gelukkig en onbezorgd zou moeten zijn. Door het aanschaffen van speelgoed hopen wij toch een kind de mogelijkheid te geven om meer te zijn dan een ziek kind in een ziekenhuis!

Draag jij een steentje bij?

Klik HIER voor onze website!!

Mocht het nou zo zijn dat je niet in het bezit bent van een creditcard, mag het eventueel ook via Esmée’s persoonlijke rekening. Vermeld er dan even bij dat het voor het ziekenhuis is. Haar IBAN is NL28INGB0001675385 op naam van E.T.M de Bruin. Elk beetje is welkom!

Voor nu wil ik graag iedereen die het tot het einde van dit bericht heeft gehaald een fijne kerst en oud & nieuw wensen! (en de mensen die het niet hebben gehaald, jullie hebben echt iets gemist, maar ik wens jullie ook fijne feestdagen). Ik heb besloten mijn vakantie en feestdagen door te brengen met de mensen van wie ik heel veel hou en ga nog even genieten van mijn familie, vriendje en vrienden.

Lieve iedereen ik ga jullie missen als ik weg ben en de foto hieronder gaat met mij mee in een lijstje. Fijne feestdagen en een gelukkig en liefdevol 2018! Mogen ook jullie dromen werkelijkheid worden.

Lots of love,

Kirsten

foto-met-cait-luke-en-meagh

Geschreven door:   Kirsten

Geen reacties

Laat een reactie achter

X