Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Kirsten op Wereldreis: Kaapstad

Blog

Kirsten op Wereldreis: Kaapstad

Hier Deel 5 van de avonturen van Kirsten op wereldreis. De eerste week Kaapstad, de eerste vier dagen stage en het eerste gevalletje heimwee.

Hoi lieve volgers!

Bij deze mijn eerste blog vanuit Kaapstad. Op dit moment ben ik hier nu bijna een week in Kaapstad en ik heb al vier dagen stage gelopen. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn blog nu pas te schrijven zodat ik direct mijn eerste week in Kaapstad erbij kon vertellen.

Het afscheid nemen in Nederland vond ik erg lastig. Het is heel gek om voor zo’n lange tijd afscheid te nemen van iedereen die je liefhebt en ik denk dat dat ook is wat mij nu het zwaarste valt tot nu toe, ik vroeg mij daarom ook af of jullie hier nog tips voor hebben. Het is niet echt heimwee, maar ik mis iedereen in Nederland wel heel erg.

De vlucht ging gelukkig wel goed: de overstap op Zürich was kort maar krachtig en we hebben toen zelfs nog vertraging gehad doordat de vleugels van ons vliegtuig eerst met een speciale defrost besproeid moesten worden. Ik heb tijdens het vliegen weinig geslapen, ik was gelukkig niet de enige en we kregen om 00.30 nog een maaltijd. Daarnaast was er een groot gedeelte van de reis best wel flinke turbulentie en dat samen met wat gesnurk achter mij hielp niet mee met in slaap te komen. Al met al zijn we keurig op tijd aangekomen op Cape Town Airport. Daar moesten we echt ontzettend lang wachten voor de paspoort controle omdat er een aantal vliegtuigen tegelijkertijd landen, waardoor het erg druk was. Onze koffers stonden gelukkig wel lief op ons te wachten en de taxi chauffeur ook waardoor we direct door konden naar het appartement.

De rit was echt betoverend: voor het eerst de Tafelberg in het echt zien, het uitzicht over de haven en de prachtige blauwe zee. Ons appartement was alleen op het eerste zicht niet zo… betoverend. Op de een of andere manier was het appartement nog niet schoon gemaakt en we hadden nog niets vernomen van de auto. Uiteindelijk zijn de schoonmaaksters gekomen en heeft de auto zonder dat wij het wisten de hele zondag op het Best Western gestaan! Deze is maandag bij ons op stage bezorgd.

Op maandag zijn we met 4Exchange meegereden naar het St. Joseph’s Childrens Hospital, waar we een algemene presentatie hebben gekregen en rond werden geleid door het gebouw wat echt een doolhof leek en hebben we alle afdelingen gezien.

Er zijn vijf afdelingen (Wards):

  • Sunflower: Kinderrevalidatie
  • Daisy: Kleine kinderen met infectieziekten
  • Sweet Basil: Aangeboren aandoeningen en neurologische problemen
  • Protea: Tienerjongens (revalidatie)
  • Freesia: Tienermeiden (revalidatie)

Het moment dat wij bij Daisy’s ward binnen kwamen lopen kwamen alle kleine kids op ons af, we waren eigenlijk een soort bomen waar in geklommen werd. Ook waren ze erg geïnteresseerd in ons haar, ik geloof dat ik er toen ook een paar ben kwijt geraakt. We hebben op Daisy ward ook met z’n drieën onze aller eerste dag afgemaakt. De rest van de week zijn we opgesplitst over de afdelingen, waarbij Femke naar Daisy’s, Esmée naar Sweet Basil en ik naar Sunflower ging. Alle pauzes hebben we wel samen doorgebracht.

In Afrika is het werken alleen wel anders: als stagiaire ben je echt stagiaire en wordt je niet zo op sleeptouw meegenomen als in Nederland. Ook staat tijdens het werken het zweet echt op je rug omdat het overdag makkelijk rond de 35 graden wordt. Daarnaast is het soms lastig omdat niet elk kind/Patiëntje Engels spreekt, waardoor ze soms ook niet zo goed naar je luisteren. Al is het spelen met ze wel erg leuk, op mijn afdelingen zitten wat meer oudere kinderen tussen 1 en 10 in. Dus je kunt echt dingen met ze doen en daar haal ik wel heel veel vrolijkheid uit!

Voor de rest hebben we buiten de welkomstborrel van 4Exchange nog niet veel gedaan op boodschappen doen na. Omdat we op zondag nog geen auto hadden zijn we toen met de taxi naar de supermarkt gegaan, het was best spannend want we hadden wel wat verhalen gehoord over de taxi’s en we wisten niet wat we nou daadwerkelijk moesten verwachten. Laten we het erop houden dat het een hele beleving was zo op de eerste dag, we uiteindelijk veel te veel hebben betaald, maar wel veilig thuis zijn gekomen! Daarnaast werkte de wifi op mijn Nederlandse telefoon niet zo goed en kon ik geen verbinding krijgen. Daarom heb ik nu een Zuid-Afrikaans nummer waarmee ik kan What’s appen. Als je die wilt, stuur mij dan even een messenger berichtje via Facebook en dan stuur ik het nummer terug!

Vanavond (zaterdag, red.) gaan we voor het eerst echt op pad. We gaan met z’n drieën naar het Ultra Festival!! We hebben gisteren nog kaartjes kunnen kopen en het beloofd een hele vette avond te worden en we hebben er erg veel zin in. We zijn inmiddels overgestapt van normale taxi’s naar Über, wat heel populair is hier in Kaapstad. Het is ook een stuk veiliger omdat je van tevoren al een prijsindicatie op kan vragen en je kunt de taxi die je besteld hebt zien rijden op je telefoon, waardoor je precies weet waar die is, hoelang het nog duurt, etc. We gaan het allemaal zien vandaag!!

Heel veel liefs vanuit het zonnige en warme Kaapstad!

~Kirsten

Geschreven door: Kirsten

Geen reacties

Laat een reactie achter

X