Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /Kindertelefoon blijft in Katwijk bereikbaar  

Blog

Kindertelefoon blijft in Katwijk bereikbaar  

Kinderen in Katwijk zullen ook in 2018 kunnen blijven bellen naar de Kindertelefoon. Dat antwoordt het college van b&w op vragen van de CDA-fractie. De Kindertelefoon vreesde in financiële problemen te komen nu het met alle gemeenten apart moet onderhandelen over de betaling voor haar diensten. In het verleden betaalde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de organisatie namens alle gemeenten in één keer. Het college wil ook met Sensoor, waar volwassenen met problemen terecht kunnen voor een luisterend oor, afspraken maken.  

Belangrijke anonieme vraagbaak
Op aandringen van CDA-raadslid Janneke van Kruistum-Belo zal de gemeente nog voor 1 juni afspraken maken. Van Kruistum-Belo: “De Kindertelefoon is een landelijke vraagbaak voor kinderen en het CDA erkent het bestaansrecht van deze organisatie volledig. Kinderen die ergens mee zitten, kunnen bellen en ze worden anoniem geholpen. Dat is laagdrempelig en erg nuttig. Goed dus dat het college regelt dat de Kindertelefoon in Katwijk bereikbaar blijft!”

26. Beantwoording schriftelijke vragen ex art. 41 van het RvO van het lid Van Kruistum, ontvangen op 16 mei 2017, inzake behoud Kindertelefoon (921709)

Persbericht CDA

Kindertelefoon: 0800-0432

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X