Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Kinderen helpen bij het VVN praktisch verkeersexamen is belangrijk én leuk 

Blog

Kinderen helpen bij het VVN praktisch verkeersexamen is belangrijk én leuk 

VVN Katwijk zoekt vrijwilligers (vanaf 18 jaar) voor organisatie en uitvoering praktisch verkeersexamen.

Van maandag 28 t/m woensdag 30 maart doen kinderen uit groep 7 van scholen in Katwijk en Valkenburg en donderdagochtend 31 maart de groepen 7 van Rijnsburgse basisscholen mee aan het VVN praktisch verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland. VVN Katwijk verzorgt dit, maar zonder helpende handjes is een vlekkeloze organisatie van het praktijkexamen onmogelijk. Zij roept (groot)ouders en buurtbewoners daarom op een handje te helpen. 

Tijdens het VVN praktisch verkeersexamen fietsen kinderen een route om te laten zien dat ze de verkeersregels kunnen toepassen in het echte verkeer. Een belangrijke mijlpaal! Bij de organisatie en uitvoering van praktijkexamen is er van alles te doen.

Waar zoekt VVN Katwijk hulp bij?

Denk bijvoorbeeld aan het bemannen van een controlepost om te beoordelen of de kinderen goed handelen. Ook bij de startlocatie en finish is hulp nodig bij het ontvangen van de kinderen. Gerard Bol, bestuurslid VVN Katwijk: ,,Maar wij zoeken vooral ook een paar vrijwilligers die dit jaar willen meelopen met de organisatoren om die groep ook te versterken. En wie weet kunnen / willen ze het op enig moment wel overnemen van die generatie vrijwilligers die al ruim twintig jaar dit praktisch verkeersexamen coördineert.”

Belangrijk én leuk!

Als vrijwilliger bij het praktijkexamen lever je een directe bijdrage aan het bevorderen van de verkeersveiligheid voor deelnemende kinderen. Ook zorgt het voor verbinding met mensen die je anders misschien nooit had ontmoet. Zo is jouw hulp niet alleen goed voor een ander, maar ook leuk voor jezelf!

Help jij een handje?

Meedoen is makkelijk! Iedereen in de gemeente Katwijk vanaf 18 jaar die een handje wil helpen kan zich vrijblijvend aanmelden via vvn.nl/eenhandjehelpen of bij gerardbol@live.nl. Bol: ,,Vanuit VVN Katwijk ben ik de lokale contactpersoon bij deze landelijke actie van VVN om nieuwe vrijwilligers te werven. Dat gebeurt vooral via advertenties op Facebook. Van 2 t/m 13 maart. Dus laat het maar weten, verkeersveiligheid is in onze gemeente toch ook ieders belang?”

Wat doet VVN Katwijk nog meer dan dit jaarlijkse verkeersexamen?

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag 2021, maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X