Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Kind naar Gezonder Gewicht

Blog

Kind naar Gezonder Gewicht

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst pilot

Op 2 juli hebben de gemeente Katwijk, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, de Zorggroep Katwijk en de GGD Hollands-Midden de samenwerkingsovereenkomst met JOGG NL voor de pilot ‘Kind naar Gezonder Gewicht’ ondertekend. Wethouder Corien van Starkenburg: “Te veel kinderen in Katwijk zijn niet zo gezond als we zouden willen. Zij kampen met overgewicht en obesitas. We willen deze kinderen en hun gezinnen helpen met passende ondersteuning en zorg. De aanpak Kind naar Gezonder Gewicht helpt ons daarbij. De aanpak is gebaseerd op samenwerking met de ouders van deze kinderen, slimme verwijzingen  tussen samenwerkende partners en coördinatie door één centrale zorgverlener.”

Op basisschool De Windvang tekenden de bestuurders van de samenwerkende  organisaties, tijdens een actieve schoolpauze van sportende kinderen, een bal. Een mooi symbool voor meer bewegen, waarmee zij aangeven dat ze deze aanpak omarmen. Natuurlijk op een veilige 1,5 meter afstand werd ook de officiële overeenkomst getekend.

Katwijk is één van de 35 gemeenten die aan de slag gaan met deze aanpak en de eerste gemeente die hier een mooi startschot voor heeft georganiseerd met de lokale partners. De aanpak sluit aan op de ambities van het Nationaal Preventieakkoord en wordt mogelijk gemaakt door een coalitie van JOGG NL (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst), Nederlands Jeugdinstituut (NJI), Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), Vrije Universiteit Amsterdam / Care for Obesity en Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) is een van de partijen waarmee Kind naar Gezonder Gewicht samen optrekt.

Zomer van de gezonde jeugd
Deze bijeenkomst is ook een mooie aftrap voor de Zomer van de Gezonde Jeugd. De gevolgen van het Coronavirus worden door iedereen in meer of mindere mate gevoeld. Ook kinderen en jongeren zijn het afgelopen voorjaar hard geraakt.

Om juist in deze periode extra aandacht te geven aan bewegen voor alle kinderen in Nederland organiseert JOGG NL de ‘Zomer van de Gezonde Jeugd’. Met meer dan 140 gemeenten zorgt JOGG voor een topzomer voor alle kinderen in Nederland. Na thuis-scholing, niet naar vriendjes en opa en oma, niet naar de sportclub en soms een ingewikkelde thuissituatie is er nu gelukkig iets meer ruimte om activiteiten te ondernemen. Lekker bewegen, samen buiten spelen, én gezond eten en drinken.

De gemeente Katwijk doet hieraan mee door alle kinder- en jeugdactiviteiten die deze zomer georganiseerd plaatsvinden, extra in het zonnetje te zetten. Wilt u ook meedoen aan de Zomer van de Gezonde Jeugd? Meld u dan aan bij de JOGG regisseur Katwijk via info@katwijk.nl o.v.v. ‘Zomer gezonde jeugd’

Persbericht gemeente Katwijk

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X