Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Kerstbomen inzamelactie weer als vanouds

Blog

Kerstbomen inzamelactie weer als vanouds

Leg uw boom op 28 december 4 of 7 januari buiten

Al jarenlang is er in de gemeente een traditie van kerstbomen inzamelen. Dit is altijd gedaan om vervuiling en brandgevaar tegen te gaan. De afgelopen jaren is deze traditie aangepast door de coronapandemie. Het college heeft besloten om het dit jaar weer als vanouds te doen. Elke kerstboom die een kind inzamelt, levert 50 cent op.

De kinderen in Katwijk en Rijnsburg kunnen de kerstbomen inleveren op woensdag 28 december 2022 en op woensdag 4 januari 2023. Dit wordt gedaan op de bekende inzamelplaatsen. Deze plaatsen en andere informatie is te vinden op www.katwijk.nl/kerstboom. Voor elke kerstboom ontvangen kinderen een lootje. Op woensdagmiddag 11 en 18 januari kunnen de lootjes op het gemeentehuis worden ingeleverd voor geld.

‘We zijn blij dat deze traditie dit jaar kunnen herstellen. Het is goed dat mensen weten dat u niet zomaar elke dag de kerstboom buiten kan leggen. Doe dit op de dagen van de inzamelactie. Daar hebben de kinderen in onze gemeente wat aan en het is veiliger voor uw buurt’, geeft wethouder Emile Soetendal aan.

Valkenburgse inzameling

Voor Valkenburg is de inzameling anders. Daar zamelt Jivak de kerstbomen in op 7 januari. Dit doen zij op het Dorpshuisplein. De kinderen krijgen daar ook een lootjes die ze later op het gemeentehuis kunnen inwisselen voor geld.

Inzameling door de gemeente

Naast de inzamelactie zal de gemeente zelf op pad gaan om bomen op te halen. Dit doet de gemeente om gevaarlijke situaties zoals brandstichting tegen te gaan. Op zondagen worden de bomen opgehaald als er melding wordt gemaakt van een gevaarlijke situatie door de hulpdiensten. Kerstbomen worden door de gemeente ingezameld om op duurzame manier te worden verwerkt. Bijvoorbeeld tot houtsnippers voor bospaden. Kerstbomen en kersttakken mogen niet in de gft mini-container worden gedeponeerd.

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X