Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Katwijkse studenten bij debatdag in Den Haag

Blog

Katwijkse studenten bij debatdag in Den Haag

Tweedejaars studenten van de opleidingen Pedagogisch Werker en Medewerker Maatschappelijke Zorg van de vestiging van ROC ID College in Katwijk gingen deze week op bezoek bij de debatdag in Den Haag. Het werd een dag van debatteren ze gingen naar “Movies that matter”

De studenten wisten niet van tevoren wat ze konden verwachten dus gespannen gingen de studenten op pad. Tijdens de lessen is er geoefend met debatteren. Het zou een hele dag duren.

De dag begon met een film. Tijdens de film werd er wel eens gegiecheld en gezucht, maar de prachtige beelden en aangrijpende fragmenten zorgden ervoor dat je soms een speld kon horen vallen in zaal 6 van het filmhuis Den Haag. De betekenis van ‘Movies that matter’ werd gevoeld en hier en daar zelfs herkend. Het leven van twee lesbische meisjes van 16 jaar in Iran ziet er misschien heel anders uit dan je eigen leven, maar het belang van vriendschap, liefde, familiebanden, vrijheid, humor is universeel.

De studenten moesten voor het onderdeel “ jouw invloed als burger” een vergadering bijwonen van bijvoorbeeld de gemeenteraad of een maatschappelijke organisatie, een ander onderdeel was een bezoek aan de Tweede Kamer. De bedoeling was dat ze inzicht krijgen in de invloed, die zij zelf kunnen hebben op maatschappelijke ontwikkelingen.

De studenten waren bang dat het een saaie dag zou worden. Gelukkig pakte het allemaal heel anders uit.

Na de pauze vond het debatteren plaats. Het bleek niet gemakkelijk om argumenten te vinden voor een stelling, zeker niet als jouw eigen mening nou juist het tegenovergestelde is. Maar je leert daar toch veel van. En een microfoon helpt goed om niet door elkaar heen te praten. Daarbij hoor je jezelf heel goed en dat kan heel confronterend zijn. Wat voor een aantal studenten lastig bleek was dat een mening hebben niet betekent dat je alleen maar iets kan roepen, je moet dat ook kunnen onderbouwen.

Er werd heel serieus en goed gedebatteerd. Een goede les dus voor de studenten. Het was een zinvolle dag en de studenten hebben in een korte tijd veel geleerd.

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X