Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over ‘Tweestrijd’

Blog

Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over ‘Tweestrijd’

In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het thema ‘Tweestrijd’ centraal staat. Deze verhalen/gedichtenwedstrijd heeft alles te maken met het gelijknamige thema van de 86ste Boekenweek (6 t/m 14 maart 2021): Tweestrijd. Iedereen kan meedoen. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 18 maart.

Tweestrijd
Innerlijk conflict, verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand. Literatuur opent het innerlijk en laat de mens zien als een vat vol tegenstrijdigheden. In verhalen lees je over de grens tussen het goede en het kwade en ontdek je dat de grens tussen schuld en onschuld vaak onduidelijk is. Je leest over tobbers en twijfelaars, de gefrustreerde personages die het leven niet makkelijk nemen en worstelen met hun eigen gedachten, verlangens en demonen. Over zelfhaat en ijdelheid, verlegenheid en narcisme, over de waarheid en dat wat je wilt geloven.

Kortom: tweestrijd is van alle tijden en van alle genres. En het menselijk hart in conflict met zichzelf is een onderwerp dat het zonder meer waard is om over te schrijven.

Katwijkse schrijfwedstrijd
Wij roepen zoveel mogelijk mensen op om mee te doen aan deze Katwijkse schrijfwedstrijd. Je mag zelf weten hoe je het thema tweedstrijd invult. En ook of je er een kort verhaal of een gedicht van maakt, dat is jouw eigen keuze. Hoe meer inzendingen, hoe leuker. Een deskundige jury leest en beoordeelt alle inzendingen. Op zaterdag 13 maart worden de inzenders van het winnende gedicht én verhaal bekend gemaakt.

Doe mee!
Iedereen mag meedoen, ongeacht leeftijd of wat dan ook. Kies je voor een kort verhaal, hou het dan bij maximaal 1000 woorden, anders gaat de jury ‘m niet lezen. Stuur je inzending uiterlijk 1 maart naar Bibliotheek Katwijk: marketing@bibliotheekkatwijk.nl

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X