Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Katwijkse regeling uitgebreid: startersleningen ook voor nieuwbouw

Blog

Katwijkse regeling uitgebreid: startersleningen ook voor nieuwbouw

De raad van Katwijk heeft op 25 november 2010 besloten ook voor nieuwbouwwoningen startersleningen beschikbaar te stellen. In september was al budget beschikbaar gesteld voor bestaande woningen. Raad en college hechten veel belang aan de positie van starters op de woningmarkt.

Uit een evaluatie blijkt dat de starterslening een belangrijk middel is om Katwijkse starters met een beperkt inkomen te ondersteunen bij de aanschaf van een eerste koopwoning. De maximale hoogte van de lening is 30.000 euro. De eerste drie jaar is de lening rente- en aflossingsvrij. Eind 2011 zal de regeling opnieuw geëvalueerd worden.

Nieuwbouwwoningen
Bij nieuwbouw gaat het om woningen tot maximaal € 175.000,- v.o.n. (excl. 6% bijkomende kosten). Er is een budget van 1 miljoen euro beschikbaar gesteld. Met dit geld kunnen ten minste 33 extra startersleningen voor nieuwbouwwoningen worden verstrekt.

Bestaande woningen
Het gaat hierbij om bestaande woningen tot maximaal € 245.000,- verwervingskosten (incl. kosten koper en maximaal 5% verbouwingskosten).

Het extra beschikbaar gestelde budget is 2,7 miljoen euro. Hiermee kunnen ten minste 90 starters geholpen worden.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X