Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Katwijkse Nieuwjaarsduik 2011 breekt records!

Blog

Katwijkse Nieuwjaarsduik 2011 breekt records!

Maar liefst1000 mensen zijn het nieuwe jaar fris begonnen door een duik te nemen in de koude Katwijkse Noordzee op nieuwjaarsdag. Met een buitentemperatuur van 6 graden, een zelfde watertemperatuur en een mooi zonnetje waren de omstandigheden zeer geschikt voor een frisse duik.

Recordaantal deelnemers

In de aanloop naar nieuwjaarsdag berichtten de media over afgelastingen van nieuwjaarsduiken in het land. Dit jaar werd op veel plaatsen in Nederland gedoken en niet alleen in de zee. Een aantal duiken elders werd afgelast omdat veel binnenwateren bevroren waren. De Katwijkse Nieuwjaarsduik heeft echter niet op losse schroeven gestaan en kon gewoon doorgang vinden. Sterker nog; een recordaantal deelnemers nam  dit jaar deel. Medeorganisator Patrice Luscuere kijkt terug op een zeer geslaagde editie van de duik en vertelt trots: “Na de kerstdagen zagen we de e inschrijvingen via de website oplopen tot recordhoogte en ik ben er trots op dat we dit jaar de mijlpaal van 1000 deelnemers hebben gehaald!”.

Katwijk laat je niet in de kou staan!

Elke duiker kreeg een warme muts en kon zich omkleden in een van de tenten die op het strand stonden waar duizenden  enthousiaste toeschouwers langs de zijlijn hen aanmoedigden. Maar het waren vooral de dames van Johnny’s Mambo dansschool voor salsa, zumba, streetdance en meer die de deelnemers écht warm kregen met hun warming-up! Met opzwepende muziek en  salsadans stelden de deelnemers zich op aan de startlijn waarna ze om klokslag 15.00 uur onder luid gejoel en geschreeuw het water in renden. Na afloop lieten vele duikers zich de erwtensoep goed smaken en kregen zij als bewijs van deelname de oorkonde uitgereikt.

Opbrengst en goed doel

De opbrengst van de Katwijkse Nieuwjaarsduik 2011 kwam dit jaar geheel ten goede aan de KRV-jongeren van de Worlds Servants. Zij zullen in de zomer van dit jaar gaan afreizen naar het ontwikkelingsland Ecuador om daar een school op te bouwen. Ook de voorgaande jaren was er de samenwerking met deze projectgroep.

Katwijkse Nieuwjaarsduik staat op de kaart

De deelnemers waren zeker niet alleen Katwijkers. Ook vanuit de omringende gemeenten was grote aanloop. Op de website www.nieuwjaarsduikkatwijk.nl is op een kaart precies te zien waar alle deelnemers vandaan komen. Weegink: “We hebben zelfs internationale deelnemers uit Nieuw- Zeeland, Engeland, België, Duitsland!”. Dit jaar was de winnaar van de Kattukse Nuwjaersduik-bokael (de originaliteitprijs voor de leukst verklede deelnemer) een deelnemer uit Enschede die in een varkenspak een sponsoractie deed voor een kinderboerderij in Enschede.

Veiligheid

In de zee was een gebied afgezet door medewerkers van de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) en de KNRM waartussen de deelnemers een verfrissende duik konden nemen en op het strand was het Rode Kruis aanwezig. Ondanks de kou deden zich geen ernstige calamiteiten voor. Wel zijn twee verkleumde kinderen die hun ouders kwijt waren door de redders uit het water gehaald en door de hulpverleners op het strand in de EHBO tent opgewarmd en verzorgd.

Tevreden organisatie

Om 09.30 waren de eerste medewerkers van de Nieuwjaarsduik al op het strand aanwezig om het terrein op te bouwen. Vanaf de vuurtoren De Vuurbaak is met een camera vastgelegd hoe de dag is verlopen. Op www.nieuwjaarsduikkatwijk.nl is een filmpje te zien waarin de hele dag voorbij flitst. Het filmpje duurt 17 minuten maar staat garant voor 8 uur opname. De beide organisatoren sluiten af: “Het ziet er zo heel snel uit, maar toch is het veel werk om zo’n evenement neer te zetten. Dat kan niet zonder de goede samenwerking met de gemeente Katwijk, de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB), KNRM Katwijk en het Rode Kruis Katwijk en niet zonder de sponsoren Unox, Rabobank Katwijk, Reisburo Katwijk, Partytent Leiden én alle enthousiaste vrijwilligers van de World Servants.”

Geschreven door:   Redactie

Comment: 1

  • blondie

    Beantwoorden 05/01/201100:51

    leuk hoor maar je mot toch wel gestoord zijn om daar aan mee te doen!!!! Weet je hoe koud!!! Vind het in de zomer al koud!!!!

Laat een reactie achter

X