Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Katwijkse muziektheatermakers maken spannende voorstelling over mysterieus manuscript

Blog

Katwijkse muziektheatermakers maken spannende voorstelling over mysterieus manuscript

Op 10 april, tijdens de Maand van de Filosofie, gaat de voorstelling KRAAK van muziektheatercollectief KASSETT in première in de Leidse Schouwburg. KASSETT bestaat uit twee Katwijkers en een Leidse en debuteerde in 2016 met de voorstelling STRANDT in het Katwijkse Willem-Alexander gemaal. Inmiddels zijn ze Nieuwe Makers bij de Veenfabriek in Leiden en maken ze KRAAK: een voorstelling over het mysterieuze Voynich manuscript en de filosofie van Ludwig Wittgenstein.

KASSETT is een muziektheatercollectief bestaande uit de Katwijkse schrijver en regisseur Frank Siera (winnaar Verse Tekst 2016), de Katwijkse zangeres en actrice Oukje den Hollander en de Leidse productieleider Selma Hanzon. Samen startten zij met behulp van Fonds Podiumkunsten in 2017 een Nieuwe Makers traject in samenwerking met de Veenfabriek, waarvan HOOFDROL afgelopen zomer het eerste resultaat was (“Een fris-intelligente voorstelling met humor en jazzy muziek”, **** van NRC). 

KRAAK vertelt het verhaal van het 15e eeuwse Voynich manuscript. Dit vreemde boek met bizarre tekeningen en onbegrijpelijke taal is de heilige graal van de cryptografie: het doet hedendaagse wetenschappers nog steeds in het duister tasten. Al eeuwenlang is het een bron voor mysterie en spannende speculaties. Van stoere jochies op het schoolplein tot wereldleiders, geheimtaal is een fascinerende wereld waar iedereen van geniet.

Met de voorstelling KRAAK doet KASSETT een verwoede poging het Voynich manuscript te ontraadselen en de code te kraken. Met muziek en filosofie als sleutels onderzoekt KRAAK wat de invloed van taal kan zijn op een wereldbeeld. Dit doen zij samen met acteur Michaël Bloos, muzikanten Marijn Korff de Gidts en Lucas Kramer (van prijswinnende voorstellingen Untitled, 2017 en ONE.) en filosoof Gerko Tempelman. KRAAK zal spelen op 10 april in de Leidse Schouwburg, op 13 april in Zaal3 in Den Haag, op 17 en 18 april in Theater Kikker in Utrecht, op 12 mei in Theater Walhalla in Rotterdam en op 14 mei in Theater a/d Rijn in Arnhem. Ga voor meer informatie en tickets naar www.mckassett.nl.

dinsdag 10 april          Leidse Schouwburg                 20:15 (première)online KASSETT-poster

vrijdag 13 april            Zaal 3, Den Haag                    20:30 (voorafgaand filosofisch diner)

dinsdag 17 april          Theater Kikker, Utrecht           20:30

woensdag 18 april      Theater Kikker, Utrecht           20:30 (incl. nagesprek)

zaterdag 12 mei         Theater Walhalla, Rotterdam  21:00

maandag 14 mei        Theater a/d Rijn, Arnhem        20:00

vrijdag 19 oktober       de Meerse, Hoofddorp            n.t.b.

vrijdag 26 oktober       Stadsgehoorzaal, Leiden        n.t.b.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X