Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Katwijkse jongeren roken het meest van regio Hollands Midden

Blog

Katwijkse jongeren roken het meest van regio Hollands Midden

Het onlangs verschenen rapport “Gezondheid in Beeld” van de GGD Hollands Midden biedt weinig reden tot tevredenheid. Het onderzoek is gehouden onder 16.000 jongeren. Tachtig procent van de jongeren in de regio Hollands Midden beweegt te weinig, Maar er zijn ook lichtpuntjes, zegt onderzoeker Erna Paymans. „Er wordt minder gerookt. En jongeren tussen 12 en 14 jaar drinken minder.”

 

De GGD Hollands Midden heeft de ambitie om te groeien naar top 3 volksgezondheid van heel Nederland, maar blijkt niet echt gesteund door de lokale bevolking. Diverse vroeger normale gewoontes zoals ontbijten, voldoende groente en fruit eten en voldoende bewegen blijken steeds meer te verdwijnen.

 

Ook in rapport zijn verschillende statistieken te lezen waaronder dat het percentage rokende jongeren in Katwijk het hoogst is. (25 procent) en in Rijnwoude en Zoeterwoude het laagst (16 procent). Van de jongeren in Leiden en Alphen aan den Rijn sport 25 procent 1x per week. In Oegstgeest en Rijnwoude is dat 15 procent.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comments: 3

 • tobias

  Beantwoorden 09/01/201117:17

  Staat er ook in dit rapport het percentage meisjes die zware check roken in katwijk? Ik ken er al drie die bij kattuk.nl werken:-)

 • Nadine

  Beantwoorden 09/01/201120:50

  Hahhaha ja als er geen sigaret meer te vinden is… dan maar een sjekkie bietsen….

 • Marit91

  Beantwoorden 10/01/201113:07

  ik ken er hier maar 1 die shag rookt?:P

Laat een reactie achter

X