Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Religie /Katwijkse jongeren evangeliseren in Griekenland-deel 2

Blog

Katwijkse jongeren evangeliseren in Griekenland-deel 2

Deel 2 – Katwijkse jongeren evangeliseren in Griekenland

AiA
AiA heeft elk jaar Evangelisatie projecten. Ook worden er projecten binnen Nederland georganiseerd. Het thema van het project van dit jaar is ‘Giving the flame’. Dit is een link naar het Olympisch vuur en het vuur van de Heilige Geest.

Waarom hebben de jongeren voor Griekenland gekozen? Daniël: “Lekker weer! Nee, ik denk dat Griekenland gewoon een te gek land word om met de AiA heen te gaan.” Jolanda: “Elk jaar verzorgt de AiA evangelisatiereizen en dit jaar gingen ze naar Griekenland. Volgend jaar gaan ze naar Israël.”

Voorbereidingen
Er zijn voor de reis veel voorbereidingen aan de gang. De reis kost 1000 euro en veel jongeren kunnen dat niet betalen. Daarom worden er sponsoracties georganiseerd. De jongeren hebben al auto’s gewassen bij de Konmar en hebben 1400 pakjes stroopwafels verkocht in de regio. Met Koninginnedag doen ze mee met de Ronde van Katwijk. Suzanne is nu druk bezig met het aanschrijven van bedrijven voor sponsorring. Daarnaast komt de groep één keer per maand bij elkaar en worden er binnenkort waarschijnlijk ook bijbelstudies gegeven. Allemaal ter voorbereiding. En er worden conferenties ter gehouden in de eerste week in Griekenland.

Maar wat willen Suzanne, Jolanda en Daniël met de reis bereiken? Daniël: “Mensen helpen, voor God bruikbaar te zijn voor eventuele dingen die er kunnen gebeuren.” Jolanda gaat voor het avontuur en de ervaring. “Ik vind evangeliseren erg belangrijk. Ik wil het evangelie niet voor mezelf houden.”
Suzanne heeft geen idee wat ze met de reis wil bereiken. “Ik ben twee jaar geleden echt tot geloof gekomen en sindsdien gebeuren er dingen. Ik heb geen doel. Ik zie wel wat er gebeurt. “

Door: Jacoline van der Plas

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X