Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Religie /Katwijkse jongeren evangeliseren in Griekenland-deel 1

Blog

Katwijkse jongeren evangeliseren in Griekenland-deel 1

Negen Katwijkse jongeren gaan van 2 juli t/m 17 juli 2004 met Athletes in Action (AiA) evangeliseren in Griekenland. AiA wil voor en tijdens de Olympische Spelen het Evangelie terug brengen in Griekenland. Doormiddel van sport wil AiA de Griekse jongeren bereiken met het Evangelie. Suzanne Guyt, Jolanda Spierenburg en Daniël Vooijs maken deel uit van een groep die naar Griekenland gaat met AiA om te evangeliseren. In totaal gaan er 2000 jongeren uit vijf landen met AiA naar Griekenland. Daarvan ongeveer 1200 jongeren uit Nederland, waaronder negen jongeren uit Katwijk

Hoe kwamen Suzanne, Jolanda en Daniël op het idee om met AiA naar Griekenland te gaan? ”In de jongerenkerk in Scum stond een standje met informatie. Ik kreeg een mapje mee naar huis. Later heb ik meer informatie over de reis aangevraagd” antwoordt Jolanda. Suzanne hoorde ook van de reis via de jongerenkerk. “In de jongerenkerk werd er een presentatie gegeven. Ik ben wel een sportief type, dus daarom was dit een uitgelezen reis”. Ook Suzanne heeft net als Jolanda meer informatie aangevraagd. Daniël hoorde het van Gerco, het broertje van Suzanne. Gerco vertelde hem erover en Daniël wilde al een keer naar het buitenland om daar te helpen op de één of andere manier. Toen Daniël meegevraagd werd kreeg hij daar wel een goed gevoel bij.

Voetbal
AiA evangeliseert doormiddel van sport. Er zijn verschillende sporten die je kunt kiezen. De drie Katwijkse jongeren zitten in het voetbalteam. Daniël heeft voetbal gekozen omdat hij het leuk vindt en zelf op zaalvoetbal zit. Jolanda heeft echter voor voetbal gekozen, omdat veel bekenden van haar in het voetbal team zitten. “Ze vroegen mij om bij het voetbalteam te komen, en daar had ik wel zin in.” Suzanne is teamleidster. Zij is gekozen door de regioleiders. Een teamleider is nodig om alles overzichtelijker te maken.

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X