Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Katwijkse debuteert met fantasyboek

Blog

Katwijkse debuteert met fantasyboek

Afgelopen week verscheen het boek ‘Misschepsels van Meh – De Schemerling’, het debuut van de Katwijkse Mirjam Ouwehand, geschreven onder de naam J.J.Miro. Een grappig maar duister fantasyverhaal, vol agressieve elfen, een overspannen fee, angstaanjagende illusies en een handvol Hersenspinners.

Het verhaal is gebaseerd op een van de toneelstukken die zij zo’n tien jaar geleden heeft geschreven en opgevoerd bij Mimieks Theater. In tegenstelling tot eerder werk, was dit een verhaal met een duister randje. Iets wat goed viel bij de jonge spelers. Na de uitvoering vroegen ze haar of ze er een boek van kon maken. “Weet ik niet,” was haar antwoord. “Maar ik kan het proberen.” Vijf jaar later belandde het vierhonderd pagina tellende manuscript bij uitgeverij Zilverbron, die het besloot uit te geven.

Het verhaal
“Ik ben een hersenspinner.”

Jonos maakte een lichte buiging en wachtte een paar seconden op een applaus dat uitbleef, waarna hij op theatrale toon zijn verhaal vervolgde: “Ik ben een wezen van de nacht. Een meester in het creëren van zenuwslopende illusies! Wee diegene die mijn domein betreedt!”

“Nou?”

“Die zal de schrik van zijn leven krijgen!”

“Werkelijk? Doe eens.”

Het is vijf jaar geleden dat het dorpskind Hannah het moeras betrad en de Schemerling ving. Sindsdien is de helft van Meh gehuld in duisternis en zit het jonge meisje vast in een doorgedraaide werkelijkheid. Overal ter wereld wordt er geleden onder de gevolgen van de vangst. Zelfs in het moeras. Want hoewel Jonos zich in het begin prima vermaakte met het meelokken van de vele verdwaalde zielen, valt er de laatste tijd niet veel meer te beleven. De mensen zijn gevlucht en zijn gebied is zo goed als uitgestorven.

Dan ontmoet hij Flok, een oersterke maar stijfkoppige dwerg. Hij haalt hem over om hem te helpen met het bevrijden van de Schemerling, in de hoop dat alles weer zal worden zoals het was. Maar is de aangerichte schade niet te groot om te herstellen? De jarenlange nachtmerrie niet te gruwelijk om te vergeten?

Waar te verkrijgen:
Misschepsels van Meh – De Schemerling is geschikt voor lezers tussen de 15 en 150 jaar en is online te bestellen, op www.artbooksshop.com Ook is het mogelijk om een exemplaar te bemachtigen tijdens de openbare releaseparty, op 28 oktober in cultuurcafé de Leidse Lente. Tussen 15:00 en 18:00 zal de auteur daar ook aanwezig zijn om uw copy te signeren.

Mirjam Ouwehand Misschepsels van Meh de Schemerling

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X