Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Katwijker Cem Senol wint open Belgisch kampioenschap karate

Blog

Katwijker Cem Senol wint open Belgisch kampioenschap karate

Katwijker Cem Senol is kampioen geworden op het Open Belgisch Kampioenschap ShinKyokushin Karate in Averbode. De karateka kwam uit voor sportschool Kamakura Den Haag in de super zwaargewichtklasse van boven de 85 kilo. Senol won zijn eerste twee wedstrijden op KO en wist uiteindelijk na een dubbele verlenging ook de finale te winnen.

Het is niet de eerste keer dat de 33-jarige Senol kampioen van België is geworden. Eerder al in 2005 wist hij de eerste plaats bij onze zuiderburen te veroveren. Vorig jaar nog behaalde hij tweede plaats op het Italiaans Open, werd hij Europees kampioen in 2007 en Nederlands kampioen in 2006.

Het kampioenschap vond plaats op 26 februari in Averbode in België alwaar de Katwijkse karateka was afgereisd met trainers Gerard Gordeau en Almar van der Leeden en nog eens vijf jeugdleden van sportschool Kamakura uit Den Haag. Van hen behaalde nog eens vier de eerste prijs in hun jeugdklasse. Een hele prestatie omdat het hier gaat om een van de zwaarste karatestijlen.

Volgende week zal Kamakura Katwijk ook met drie vechters meedoen aan het Open Kampioenschap Kyokushinkai Karate in Den Haag. Een kampioenschap waar karateka’s uit heel Europa aan meedoen. De toegang bedraagt 3,50 euro en de opbrengst van gaat naar Stichting KiKa voor de bestrijding van jeugdkanker.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X