Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /Katwijk wil geen blowende jongeren

Blog

Katwijk wil geen blowende jongeren

Persbijeenkomst op het gemeentehuis vanochtend over Katwijkse jongeren en drugs. Helaas lukte het niet om er een redacteur heen te sturen vanwege school enzo.  Dus hieronder het nieuws via NOS.nl.  

Later meer…

NOS.nl: In Katwijk zijn problemen met jongeren en softdrugs, zegt de gemeente. Om het tij te keren deden de gemeente en de politie onderzoek. Het resultaat: zes aanhoudingen en 85 jongeren die naar Halt zijn doorverwezen omdat ze drugs kochten. “Sommigen zijn wel heel jong: twaalf jaar oud”, zegt verslaggever Mattijs van de Wiel.

Van de Wiel was bij de persconferentie in Katwijk. “Als je zo luisterde naar de politiechef dan leek het wel of er een groot drugskartel was opgerold, maar daarvan is geen sprake. De gemeente wil gewoon af van de verkoop van softdrugs aan jongeren onder de 18.”

Video Wienen: ‘Hoe eerder ze beginnen met softdrugs, des te eerder maken ze de stap naar harddrugs’

De politie heeft telefoontaps en observaties ingezet om erachter te komen hoe de drugs verhandeld werden. “Dat heeft uiteindelijk geleid tot de arrestaties en het in beeld brengen van de jongeren die de hasj en wiet kochten.”

Speerpunt
Uit cijfers van de GGD blijkt dat jongeren in Katwijk niet meer softdrugs gebruiken dan in andere gemeenten. Toch is de aanpak door de coalitiepartijen CDA , ChristenUnie en SGP tot speerpunt van het beleid gemaakt.

“De uitkomsten zijn zeer verontrustend”, zegt burgemeester Jos Wienen. “Drugs zijn gevaarlijk. Die mogen jongeren echt niet hebben; het is verboden”. De gemeente probeert ook greep te krijgen op de vraag waarom jongeren op zoek gaan naar de middelen.

De gemeente zet sowieso in op het weren van drugs. Zo is er in Katwijk geen coffeeshop.

Halt
Het Openbaar Ministerie heeft de jongeren op verzoek van de gemeente doorgestuurd naar Halt. Er begint een zorgtraject waarbij ook de ouders worden betrokken. De jongeren worden niet strafrechtelijk vervolgd.

NOS.nl

Meer HIER

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X