Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /Katwijk vlagt voor Coming Out Day! UPDATES

Blog

Katwijk vlagt voor Coming Out Day! UPDATES

UPDATE (12-10): Trieste bedoening afgelopen weekend hier in het Katwijkse. Vlag gejat, paal gesloopt en er was blijkbaar geen vervangende paal beschikbaar. De regenboogvlag heeft dus maar even mogen wapperen.

Landelijk nieuws natuurlijk:

Telegraaf: Regenboogvlag gestolen

Algemeen dagblad

Meer nieuws…

Anyway: de vlag is blijkbaar gejat van de rotonde bij het gemeentehuis op vrijdag tussen 14:25 uur en 15:15 uur. Vrij drukke rotonde daar, er moeten dus getuigen zijn!! Kom maar door met die dader(s).

Vlag gejat vrijdag rond 15 uur

Om 14:25 uur hing die er nog

Eerdere berichten:

Een paar maanden terug was er nogal wat ophef (ook hier op Kattuk.nl)  over het feit dat er in Katwijk geen regenboogvlag wordt gehesen op het gemeentehuis tijdens Coming Out Day op zondag 11 oktober. 

Goed nieuws!? Er wordt toch wel gevlagd! Maarre…..Niet op 11 oktober maar morgen 9 oktober al en niet op het gemeentehuis maar in de vlaggenmast bij de rotonde tegenover het gemeentehuis.

Hoe zit dat? Blij gemaakt met een dooie mus of toch een stap in de goede richting? Enne…blijft ie dan net als in andere gemeenten het hele weekend gewoon hangen?

Hierna wat nieuwslinkjes en een stukkie van de website van Hart voor Katwijk.

CDA: Katwijk ontwikkelt ruimer vlaggenprotocol

Gebruik gemeentelijke vlaggenmast (aanvragen gebruik hier via www.katwijk.nl)

Katwijk gaat tóch regenboogvlag hijsen

Raadsleden balen van plek voor hijsen regenboogvlag

VVD Katwijk heeft regenboogvlag in nieuwe omslagfoto FB

Programma Coming Out Day Leiden

Dit heeft de politieke partij Hart voor Katwijk er over te melden: 

Coming Out Day 2015 ook in Katwijk!

Wereldwijd is 11 oktober sinds 1987 ‘Coming Out Day’ en vrijdag 9 oktober hangt Katwijk, net als steeds meer andere gemeenten in Nederland de Regenboogvlag uit.
Begin september heeft de gemeenteraad met een motie gevraagd om ook deze vlag te hijsen vanaf het gemeentehuis. Het college wil tegemoet komen aan deze wens en heeft daarvoor de vlaggenmast tegenover het gemeentehuis bij de rotonde aan de Zeeweg (de eerste mast vanaf de rotonde) aangewezen.

Helaas niet vanaf het gemeentehuis zelf, dat vinden we jammer, maar het laatste woord is nog niet gesproken over het Katwijkse vlaggenprotocol. Voorbeelden van hoe het ook, kan zijn er voldoende: er zijn in Nederland nu zo’n 50 gemeenten en een ministerie die vanaf overheidsgebouwen vlaggen en er wapperen dit weekend regenboogvlaggen in de Hofvijver.

Toch is Hart Voor Katwijk trots dat onze gemeente Katwijk meedoet aan deze internationale dag om de tolerantie, acceptatie en gelijkheid van inwoners met een andere seksuele gerichtheid of genderidentiteit te vergroten.

(Op zondagen wordt er door de overheid niet gevlagd, vandaar 9 i.p.v.11 oktober)

Tot zover Hart voor Katwijk.

Later meer……

Geschreven door: Redactie

Laat een reactie achter

X