Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Katwijk Topsportgemeente van het jaar 2018

Blog

Katwijk Topsportgemeente van het jaar 2018

Samen presteren!
Winnaar 2018: Katwijk!

De gemeente Katwijk is uitgeroepen tot winnaar van veertiende editie van de Topsportgemeente-van-het-jaar verkiezing. De Zuid-Hollandse gemeente kende vorig jaar de beste topsportprestaties, gemeten over 40 landelijke sportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners.

Ook de overige genomineerde gemeenten (Bunschoten, Den Bosch, Noordwijk en Zwolle) mogen met hun top-5 klassering terugkijken op een zeer geslaagd sportjaar.
De gemeente Katwijk was in 2018 met zeven teams actief in de onderzochte competities. Deze teams behaalden met hun eindklasseringen voldoende punten om alle andere gemeenten achter zich te laten en voor hun thuisgemeente de titel in de wacht te slepen.

Doorslaggevend was daarbij dat twee van de zeven Katwijkse topteams vorig jaar een kampioenschap konden vieren. Basketbalvereniging Grasshoppers zag haar damesteam landskampioen worden en de voetballers van VV Katwijk waren in 2018 de beste in de landelijke Tweede Divisie. Ook de voetbalverenigingen Rijnsburgse Boys (vijfde plaats in de Tweede Divisie), Quick Boys (zesde plaats Derde Divisie zaterdag) en FC Rijnvogels (zesde plaats Hoofdklasse zaterdag A) leverden een prima prestatie. Daarnaast behaalden de dammers van RDC Rijsburg een twaalfde plaats in de landelijke Ereklasse en leverden ook de eredivisie-rolstoelbasketballers van Grasshoppers een bijdrage.

Met hun formidabele prestaties bezorgden deze verenigingen de gemeente Katwijk de titel van topsportgemeente van 2018. Katwijk neemt de titel over van de gemeente Teylingen die in 2017 met de eer ging strijken.

De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van het sporteconomisch adviesbureau Sport2B, in samenwerking met Arko Sports Media. De officiële prijsuitreiking zal binnenkort plaatsvinden.

Op www.topsportgemeente.nl vindt u de volledige ranglijst en meer informatie over de verkiezing.

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X