Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Katwijk op de terroristische kaart! Update!

Blog

Katwijk op de terroristische kaart! Update!

Katwijk staat weer eens op de kaart, en wel de terroristische! Of we hier blij mee zijn is nog maar de vraag. Een locatie in Katwijk (en locaties van twee andere steden in Nederland) staat op een lange lijst van infrastructuur die voor Amerika zo belangrijk is dat ze een doelwit voor terroristen kunnen zijn. De geheime lijst is uitgelekt via de website Wikileaks.

Update: Student probeerde WikiLeaks-kabel uit te graven!

De lijst is door Amerika opgesteld om een overzicht te krijgen van welke locaties terroristen zouden kunnen aanvallen om zo indirect Amerika te treffen. – Misschien niet de handigste beslissing geweest om zo’n lijst te maken… – De locaties op de lijst, die dateert van februari dit jaar, moeten ook extra aandacht van Amerika krijgen als ze worden getroffen door een natuurramp. Katwijk staat op de lijst omdat er hier communicatiekabels (voor bijvoorbeeld internet en telefonie) aan land komen.

Het kritische punt in Katwijk is “daar bij het Wantveld”. Voor de mensen die niet weten waar het Wantveld is, het is bij de eerste strandopgang bij de Noordduinen (bij de reddingsbrigade). Tot onze grote schrik blijkt dit al tien jaar bekend te zijn! Dat hadden wij graag eerder geweten, want dan hadden we nog genoeg tijd gehad om te evacueren…

Update:
Een student heeft jaren geleden geprobeerd de kabel bij Katwijk op te graven. De kabel is echter moeilijk te vinden en ligt zo diep dat je grote graafmachines nodig hebt om erbij te komen, meldt student Henry in het Leidsch Dagblad. Hij probeerde na de aanleg van de datalijn als kwajongensstreek de TAT-14 bloot te leggen, maar zonder succes.

Met behulp van vrienden en een metaaldetector probeerde hij de kabel te vinden. “Geen idee wat ik er dan mee zou doen. Doorknippen, riep ik eerst. Dat was natuurlijk stoerdoenerij”, vertelt hij in de regionale krant. “Het was een soort studentengrap. Een stunt.”

Het werd geen succes. “Toen we om één uur ’s nachts nog niks hadden gevonden, gaven we het op. Het diepste punt was toen bijna twee meter.” Henry denkt dus dat Katwijk niet hoeft te vrezen voor een sabotageactie van terroristen. “Je moet echt met een shovel komen en dat valt nogal op. Je komt er ook niet door een bom in het zand te laten ontploffen. Ik zou een ander doelwit kiezen.”

Bron: Telegraaf

Geschreven door: Redactie

Comment: 1

 • kzwijgnie

  Beantwoorden 06/12/201020:41

  Wilileaks is GEWELDIG !!!!!!!!
  Lang leve de waarheid. Steeds meer komen we te weten van dingen die achter-en over-onze ruggen heen bekonkeld is geworden door de witte boorden criminelen.
  Wikileaks is ook makkelijk te volgen via Facebook.
  Volg ze en wordt wijzer.

Laat een reactie achter

X