Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Katwijk On Ice werd een groot succes!

Blog

Katwijk On Ice werd een groot succes!

Vier weken lang stond een imposante schaatsbaan op het Andreasplein in Katwijk aan Zee. Schaatsen voor Kika was het motto en dat bleek het eerste jaar al een groot succes. De organisatie kan een behoorlijk bedrag over maken aan het goede doel. Alle reden om nu al aan te kondigen dat dit evenement een vervolg krijgt in 2023.

Pas in september 2022 ontstond het idee om een kunststof schaatsbaan neer te leggen op het Andreasplein in Katwijk aan Zee. Een baan waarop mensen goed kunnen schaatsen, zonder dat hij energie verbruikt. Dankzij de unieke samenwerking tussen de Kippenloop, Stichting Bruisende Events, De Oranjevereniging Katwijk aan Zee en het Noordzee Zomerfestival werd het idee werkelijkheid.

Het College van de gemeente Katwijk omarmde het plan onmiddellijk en ongeveer 60 sponsors en subsidiegevers maakten de plannen realiseerbaar. Het bestuur van de stichting Katwijk on Ice ging aan de slag en al snel sloten meer dan honderd vrijwilligers zich aan.

In vier weken bezochten naar schatting meer dan 7000 kinderen de schaatsbaan, veelal met hun ouders, grootouders of met hun schoolklas. De eerste twee weken stonden in het teken van het schoolschaatsen met hun klas, dat mogelijk gemaakt werd dankzij een donatie van de gemeente Katwijk en enkele wijkraden. De scholen kwamen massaal opdagen en zorgden daarmee voor een paar leuke schoolweken voor de vakantie. De twee periode was er de hele dag een komen een gaan van bezoekers die ontdeketen dat er ook in Katwijk wat leuks te doen was in de kerstvakantie. Ook veel toeristen bezochten de baan.

Als het aan het bestuur van Katwijk On Ice ligt organiseren zij het evenement elk jaar. Dus zal er ook in 2023 weer een schaatsbaan liggen in Katwijk aan Zee. Dit eerste jaar heeft de organisatie veel geleerd. Uitdagingen waren er genoeg. Zo vroor het de eerste weken dat het kraakte en waren er bevroren leidingen, onvoldoende verwarming en condensatieproblemen in de tent. Alles werd opgelost en het festijn bleef draaien. Ook heeft de organisatie leren omgaan met de synthetische schaatsbaan en de kunst van het

schaatsenslijpen onder de knie gekregen. Ervaringen die zeker worden meegenomen naar de editie 2023.

Het resultaat van alle inspanningen is volgens de organisatie tweeledig. Enerzijds hebben heel veel mensen plezier gehad van het schaatsen in en rondom de kerstvakantie. De schaatsbaan zorgde voor een levendige kerstsfeer op het Andreasplein, dat ook de horeca en andere Katwijkse ondernemers goed heeft gedaan. Daarnaast haalde Katwijk On Ice al in het eerste jaar een substantieel bedrag op voor Kika. Dat wordt de komende jaren alleen maar beter nu de aanloop kosten gemaakt zijn. Wat dit bedrag precies is, zal de organisatie bekend maken tijdens een speciaal evenement dat gehouden half februari. Dan zal de organisatie de cheque overhandigen aan KIKA.

Opening Katwijk On Ice

 

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X